PUTIN: Biznismeni treba da budu spremni za rat

Autor:

Svet

23.11.2017

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja Vladimir Putin poručio je svim ruskim biznismenima da u svakom trenutku moraju da budu spremni za rat!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin je taj nesvakidašnji apel uputio na sastanku vojnih lidera u Sočiju. On je istakao da kompanije treba da budu u mogućnosti da se prebace na ratnu proizvodnju.

- Sposobnost ruske ekonomije da pojačava vojnu industriju je jedno od najvažnijih aspekata bezbednosti zemlje. Stoga sve strateške, ali i ostale firme moraju da budu spremne, bez obzira na vlasništvo - naglasio je šef Kremlja, koji je samo dan pre toga podvukao da Rusija mora da pretekne Zapad u vojnotehničkom smislu.

- Ako želimo da pobedimo, moramo da budemo bolji - bio je odlučan Putin.

Takve poruke, tvrde stručnjaci, nažalost, ukazuju da je tenzija između Rusije i Zapada dostigla vrhunac i da će uskoro biti potrebna samo jedna kap koja će preliti čašu i dovesti do sukoba.

Podsetimo, Kremlj je pojačao troškove odbrane u poslednjim godinama, a očekuje se da će za ovu godinu ukupno potrošiti 52 milijarde dolara. Analize pokazuju da je Rusija treća država u svetu po vojnim ulaganjima, odmah iza Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading