RUS OBARA SVE REKORDE! Za dva meseca zaradio 6,4 milijardi dolara

Autor: Republika

Svet

16.02.2021

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oligarh Vladimir Potanjanin, vlasnik "Nornikelj", uspeo je da napravi bogatstvo od 30 milijardi dolara, što dosad nije pošlo za rukom nijednom državljaninu njegove zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Potanjin 

Ruski oligarh Vladimir Potanjin (60) uspostavio je apsolutni rekord po bogatstvu među ruskim milijarderima, budući da je, kako navodi magazin Forbs, za samo dva meseca zaradio vrtoglavih 6,4 milijardi dolara.  

Njegovo bogatstvo se sada procenjuje na 30 milijardi dolara, što znači da niko sa ruskog spiska Forbsa dosad nije dostigao taj nivo.

Rast bogatstva biznismena magazin povezuje sa poskupljenjem akcija kompanije "Nornikelj" koja pripada Potanjinu. Naime, cena akcije dostigla je 26.290 rubalja (oko 300 evra).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Potanjin

Trpeo Putinove kritike 

Vladimira Potanjina prošle godine je žestoko kritikovao ruski predsednik Vladimir Putin. Kritike su usledile zbog nepažnje i ogromnog izlivanja dizel goriva koje je nanelo ogromnu štetu arktičkom regionu. Navodno se 20.000 tona goriva izlilo u reku Ambarnaja u proleće 2020, iz oštećenog rezervoara u elektrani u Noriljsku, koji se nalazi 2.900 km severoistočno od Moskve.

Inače, u junu prošle godine, prema procenama Forbsa, Potanjin je imao 26,1 milijardu dolara.

Potanjin je po zanimanju ekonomista, oženjen je Jekaterinom Potanjinom, i ima troje dece.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading