PUTIN ODBIO DA PRIMI VAKCINU! Predsednik objasnio zbog čega ima takav stav

Autor: Republika

Svet

12.02.2021

12:15 >> 14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja odgovorio je na pitanje novinara zbog čega nije prvi prošao imunizaciju ruskim cepivom i time pokazao da je Sputnjik V bezbedan

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin 

Ruski predsednik Vladimir Putin (68) obelodanio je da još nema nameru da primi vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V, obrazloživši za ruski list Komersant zbog čega je doneo takvu odluku.

-  Ne pada mi napamet da primam vakcinu pre svih i da pred kamerama glumim majmuna. Nema potrebe za tim - bio je jasan ruski predsednik odgovarajući na pitanja novinara zbog čega nije za primer svim građanima dobio vakcinu i pokazao da je ona bezbedna.

- Primiću je krajem leta ili s početkom jeseni - dodao je kratko. 

To znači da će on kroz proces imunizacije proći mnogo meseci nakon što su istraživanja pokazala da je Sputnjik V efikasan i za osobe starije od 60 godina.

Inače, danas se povodom imunizacije prdsednika oglasio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrivši da se Putin vakcinisao, ali samo protiv pneumokoka, a da će lekari odrediti kada je najbolje da primi cepivo i protiv kovida-19.  

- Predsednik Rusije Vladimir Putin je u odličnom fizičkom stanju, a vakcinacija je pomogla da on održi to stanje. To je sve što ću vam reći - poručio je Peskov kog su zatim pomalo iziritirala novinarska pitanja o tome da li je Putin primio i vakcinu protiv gripa. 

Slušajte, samo me pitate za predsednikovu medicinsku istoriju - ogorčeno je rekao Peskov podsetivši da on nije lekar šefa države.

 

Podsetimo, šef Kremlja je prošlog avgusta napadan iz čitavog sveta jer je dao zeleno svetlo za primenu ruske vakcine iako u tom trenutku nisu bila završena sva ispitivanja. Kritikovan je i mesecima nakon toga jer je Sputnjik V navodno napravljen netransparentno. Međutim, nakon što je uticajni časopis Lanset početkom februara objavio kako je ruska vakcina efikasna čak 92%, čitav svet je okrenuo ploču. 

Prve evropske zemlje koje su nabavile Sputnjik V bile su Srbija i Mađarska.     

 

       

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading