AMERIKANCI IZDALI DOZVOLU I ZA VAKCINU "MODERNE": Biće upotrebljena na lokacijama do kojih je teže doći!?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.12.2020

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka Uprava za hranu i lekove izdala je u petak dozvolu za hitnu upotrebu za vakcinu koju je razvila kompanija "Moderna", nakon odobrenja koje je ranije u SAD dobila vakcina kompanija "Fajzer" i "Biontek".

RepublikaFoto: AP Photo/Mark Lennihan

Američka Uprava za hranu i lekove odobrenje je izdala dan nakon što je savetodavni odbor agencije odobrio izdavanje dozvole za vakcinu koju je razvila kompanija "Moderna" i nedelju dana nakon što je odobrena vakcina kompanija "Fajzer" i "Biontek".

Uz dostupnost dve vakcine protiv korona virusa, Uprava za hranu i lekove je načinila još jedan ključan korak u borbi protiv pandemije, koja je uzročnik velikog broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva u SAD, rekao je direktor Uprave za hranu i lekove Stiven Han.


Očekuje se da će "Modernina" vakcina biti upotrebljena na lokacijama do kojih je teže doći, kao što su bolnice u selima. Vakcina mora da se čuva na niskim temperaturama, ali ne toliko niskim koliko zahteva vakcina kompanija "Fajzer" i "Biontek".

 
Vakcina je zasnovana na sličnoj tehnologiji kao i vakcina kompanija "Fajzer" i "Biontek", a očekuje se da će početi da se koristi u narednim danima među osobama starijim od 18 godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading