OBJAVA RATA: Saudijska Arabija okrivila IRAN za napad BALISTIČKOM RAKETOM

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

06.11.2017

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijska Arabija okrivila je danas Iran za napad balističkom raketom jemenskih šiitskih pobunjenika na saudijsku prestonicu Rijad, upozorivši da bi se to moglo smatrati "ratnim aktom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Saudijska Arabija optužila Iran za napad

To je rano jutros saopštila koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom koja se bori protiv šiitskih pobunjenika Huta i njihovih saveznika u Jemenu, na strani međunarodno priznate vlade te zemlje, prenosi AP.

- Uloga Irana i njegova direktna komanda nad punomoćnicima Hutima predstavlja jasan akt agresije protiv susednih zemalja i ugrožava mir i bezbednost u regionu i na globalnom nivou. Stoga, komanda koalicije smatra to otvorenim činom vojne agresije iranskog režima i mogla bi to da posmatra kao ratni akt protiv Kraljevine Saudijske Arabije - navodi se u saopštenju.

Koaliciona komanda ističe da Saudijska Arabija "zadržava pravo da odgovori Iranu u odgovarajućem trenutku i na odgovarajući način".

Iran podržava pobunjenike Hute, ali negira da ih naoružava, napominje američka agencija.

Zasad, Iran nije odgovorio na saudijsku pretnju.

U saopštenju, koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom koja se bori u Jemenu danas navodi i da je zatvorila kopnene, vazdušne i morske prilaze toj najsiromašnijoj zemlji u arapskom svetu nakon što su pobunjenici ispalili balističku raketu na Rijad.

Prilazi su privremeno zatvoreni, pri čemu koalicija, kako navodi, uzima u obzir rad humanitarnih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading