OBAMA I BUŠ DEMANTUJU TRAMPA

Autor: Tanjug

Svet

17.10.2017

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnici poslednja dva američka predsednika Baraka Obame i njegovog prethodnika Džordža Buša oštro osporavaju tvrdnje predsednika Donalda Trampa da nisu poklanjali mnogo pažnje porodicama palih američkih vojnih lica uskraćujuci im odavanje pošte i saosećanja za njihov doprinos domovini.

RepublikaFoto: youtube.com/The Obama White House
Odgovorili Trampu: Barak Obama i Džordž Buš

Predsednik Tramp je juče pored ostalog rekao: "Ako pogledate predsednika Obamu i većinu drugih predsednika, oni ih nisu pozivali telefonom".

Međutim, saradnici predsednika Baraka Obame i njegovog prethodnika Džordža Buša, navode da su ta dva predsednika pozivali i sastajali se sa hiljadama članova porodica poginulih vojnika, mornara i pripadnika vazduhoplovstva, koji su poginuli u americkim vojnim operacijama u svetu tokom protekle dve decenije, prenosi Glas Amerike. 


Ben Rouds, savetnik za bezbednost predsednika Obame, nazvao je Trampove reči niskim, nepojamnim lažima i izrazima nepoštovanja, dok je portparol Džordža Buša Mlađeg - Fredi Ford, rekao da je on upućivao stotine, ako ne hiljade pisama ožalošćenim članovima porodica poginulih vojnika u Iraku i Avganistanu.

Penzionisani načelnik Združenog generalštaba američke vojske, Martin Dempsi je rekao da su i Mišel Obama i Lora Buš istrajno pomagale i bile duboko privržene vojnicima i njihovim porodicama. Kasnije je portparolka Bele kuće, Sara Hakabi, rekla da predsednik nije kritikovao svoje prethodnike, vec je naveo činjenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading