"OSLOBOĐEN JE" Andrija Mandić uputio dopis sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru

Autor:

Svet

06.03.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mandić je ukazao da je uvažavanje prava javnosti da zna jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva.

"OSLOBOĐEN JE" Andrija Mandić uputio dopis sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru

Foto: youtube.com/printscreen

Predsednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, saopštio je danas da je oslobodio lidera opozicionog GP URA, Dritana Abazovića, obaveze čuvanja tajnih podataka iz delokruga nadležnosti predsednika Skupštine Crne Gore, a u vezi okolnosti saznanja koje su predmet postupaka koji su u toku.

Stim u vezi je, kaže Mandić, poslao dopis sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru.

- Sve što ne šteti interesima države, a koristi pravu javnosti da zna, treba da bude dostupno svima koji odlučuju o pravima i slobodama ljudi, kao i svakom građaninu demokratskog društva o pitanjima koja se tiču njegovog dobra i prava na siguran i slobodan život - naveo je Mandić.

Ukazao je da je uvažavanje prava javnosti da zna jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva i načelo kojem sa poštovanjem i iskrenom privrženošću i ovim odgovorom želi da da na neophodnoj važnosti.

- Slobodna informacija je put do slobodnog čoveka. Onaj od koga se krije, kao i onaj koji ne zna ono što bi trebalo da zna, a tiče se njega ili čitavog društva, ne može biti neko ko odlučuje i donosi odluke i na taj način se ugrožava demokratija i njene vrline - kazao je on.

Foto: printscreen

 

Zato, kako je rekao, iz dubokog uverenja i pune privrženosti ustavnoj demokratiji i vladavini prava smatra da nije moralno kriti ono što pripada svima, niti sprečavati da oni koji hoće da znaju saznaju sve što ih se tiče a ne šteti pravima drugih.

- Na samom kraju, smatram da bi u interesu građana bilo da se i druge državne institucije na ovaj način i u budućnosti odrede na slične zahteve sudova u Crnoj Gori - napisao je Mandić na društvenoj mreži X.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading