MUŠKARAC ZADOBIO TEŠKE TELESNE POVREDE: Pao i udario glavom o beton nakon što mu se zapetljala jakna o točak bicikla!

Autor:

Svet

06.03.2024

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoštvo okupljenih pešaka svedočilo je pravoj drami koja se odigrala na Mažuranićevom šetalištu.

MUŠKARAC ZADOBIO TEŠKE TELESNE POVREDE: Pao i udario glavom o beton nakon što mu se zapetljala jakna o točak bicikla!

Foto: shutterstock

U utorak uveče, oko 20 časova, na Mažuranićevom šetalištu u Splitu, dogodila se teška nesreća koja je šokirala prolaznike. Naime, tridesetrogodišnji biciklista je izgubio kontrolu nad biciklom i pao nedaleko od pešačkog prelaza, udarivši glavom o pešački put. Od siline udarca, ostao je nepomično ležati na pešačkom putu, dok je krvava mrlja na mestu događaja svedočila o težini povreda.

Prema dosadašnjim informacijama, uzrok nesreće mogao bi biti povezan s odevnim predmetom koji je biciklista imao na sebi. Prema izjavama svedoka, komad odeće, najveroatnije jakna, slučajno se zapetljao oko točka bicikla, što je dovelo do gubitka ravnoteže i teškog pada.

Teške povrede i hitna medicinska intervencija


Nakon pada, biciklista je prevezen u KBC Split, gdje je primljen u Objedinjeni Hitni bolnički prijam. Lekari su utvrdili da je muškarac pretrpeo politraumatiziran, te da je imao otvorenu ranu glave sa krvarenjem u moždanoj ovojnici, višestruke prelome kostiju lica, kao i povrede pluća i bubrega. Zbog ozbiljnosti povreda, hitno je podvrgnut operativnom zahvatu, nakon kojeg je smešten na Jedinicu intenzivnog lečenja.

Dramatična scena i reakcija okupljenih

Mnoštvo okupljenih pešaka svedočilo je pravoj drami koja se odigrala na Mažuranićevom šetalištu. Hitna pomoć je odmah intervenisala i prevezla povređenog biciklistu u bolnicu, gde je hitno operisan i smešten na Jedinicu za intenzivno lečenje (JIL). Svi prisutni su bili svedoci kako se brzo i efikasno reagovalo u ovoj teškoj situaciji.

Reakcija policije i istraga

Nakon nesreće, radnici Prometne policije Policijske uprave Splitsko-dalmatinske odmah su izašli na lice mesta kako bi obavili očevid i utvrdili uzroke ove tragične nesreće. Detaljna istraga biće sprovedena kako bi se utvrdilo kako je došlo do gubitka kontrole nad biciklom i pada trogodišnjeg bicikliste.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading