KURTIJEV ČOVEK UHAPŠEN U BUGARSKOJ! Trgovao ljudima, Priština se ne oglašava! SRAMOTA!

Autor:

Svet

01.03.2024

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hasan Krasnići uhapšen u Bugarskoj pod optužbom za trgovinu ljudima

KURTIJEV ČOVEK UHAPŠEN U BUGARSKOJ! Trgovao ljudima, Priština se ne oglašava! SRAMOTA!

Foto: Profimedia


Hasan Krasnići, bivši kandidat za stranku LVV u Opštini Đakovica, uhapšen je u Bugarskoj na osnovu međunarodne poternice koju je izdala italijanska policija zbog sumnje u trgovinu ljudima. Hapšenje Krasnićija dogodilo se 19. februara 2024. godine, kako je izvestio onlajn portal Reporteri.net.

Bugarske vlasti su ga priveli prilikom ulaska u Bugarsku dok je putovao sa porodicom na odmor. Otkriveno je da je bio predmet međunarodne poternice Italije za trgovinu ljudima, kako je izvestio Reporteri.net pozivajući se na svoje izvore. Bugarski okružni sud naložio je njegovo zadržavanje do odluke o zahtevu za izručenje Italiji, koje je zakazano za 22. februar 2024.


Pozadina i optužbe

Krasnići, koji takođe poseduje prevozničku kompaniju koja posluje između Đakovice i različitih evropskih zemalja, sumnjiči se za krijumčarenje pojedinaca koristeći falsifikovane dokumente kroz svoj posao. Ovo hapšenje dolazi tri meseca nakon neuspešnog pokušaja da bude kandidat za stranku Pokret za Samoopredeljenje za mesto u Opštini Đakovica. Nakon poraza, u januaru 2022. godine, Vlada Kosova imenovala ga je za direktora Regionalnog vodovoda.

Hapšenje Krasnićija u Bugarskoj privuklo je pažnju na optužbe protiv njega, osvetljavajući složenu prirodu međunarodnih napora u borbi protiv trgovine ljudima. Ovaj slučaj ističe izazove sa kojima se suočavaju u rešavanju prekograničnih zločina i saradnju između policijskih agencija širom granica.

Pravni postupci i izručenje

Nakon hapšenja, Krasnići čeka odluku o zahtevu za izručenje koji je podnela italijanska vlast. Pravni proces oko potencijalnog izručenja biće pažljivo praćen kako se odvija, sa implikacijama kako za optuženog tako i za šire međunarodne napore u borbi protiv trgovine ljudima.

Hapšenje i naknadni pravni postupci protiv Krasnićija služe kao podsećanje na značaj međunarodne saradnje u rešavanju zločina sa prekograničnim implikacijama. Dok se slučaj nastavlja razvijati, biće ključno posmatrati kako pravni sistem rešava složenosti izručenja i traganje za pravdom u navodnim slučajevima trgovine ljudima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading