UHAPŠENI CARINICI, GRANIČNI POLICAJCI I PRIPADNICI MUP RS: Velika policijska akcija "Divič" na području Bijeljine i Brčkog!

Autor:

Svet

15.11.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U SIPA su rekli da se osumnjičeni dovode u vezu da su s ciljem ostvarenja protivpravne imovinske koristi organizovali grupu za organizovani kriminal.

UHAPŠENI CARINICI, GRANIČNI POLICAJCI I PRIPADNICI MUP RS: Velika policijska akcija "Divič" na području Bijeljine i Brčkog!

Foto: Youtube/brocode

SIPA

Pripadnici SIPA jutros su u policijskoj akciji „Divič“ su na području Bijeljine i Brčkog uhapsili 11 osoba i pretresli više lokacija.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovoj akciji ima uhapšenih i pripadnika Granične policije BiH, MUP RS i UIO BiH, piše Srpskainfo.

U SIPA su rekli da se osumnjičeni dovode u vezu da su s ciljem ostvarenja protivpravne imovinske koristi organizovali grupu za organizovani kriminal čiji su članovi kontinuirano i u dužem vremenskom periodu krijumčarili i prevozili razne robe bez porekla preko granice sa područja Srbije u BiH i obratno.

Robu su krijumčarili preko Graničnog prelaza Popovi (Pavlovića most), pri čemu su izbegavali carinske kontrole na način da su davali novac pripadnicima njihove grupe za organizovani kriminal, carinskim službenicima na Graničnom prijelazu Popovi,

Graničnim policajcima BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina. Oni su neizvršavanjem svojih službenih dužnosti bez kontrole propuštali vozila sa krijumčarenom robom bez validnih računa i na taj način su obezbeđivali nesmetano krijumčarenje robe u BIH, bez carinskog evidentiranja i plaćanja uvoznih dažbina – rečeno je u SIPA.

Dodali su da se uhapšeni sumnjiče da su počinili krivična dela organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavestan rad u službi, davanje dara i drugih oblika koristi i primanje dara i drugih oblika koristi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading