NOVI SLUČAJ TROVANJA GAZIRANIM PIĆEM! Mladić doveden u KBC, sumnja se na hemijsko trovanje Koka Kolom

Autor:

Svet

07.11.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se sumnjalo na slučaj hemijskog trovanja u Rijeci, sličan scenario dogodio se i u Zagrebu.

NOVI SLUČAJ TROVANJA GAZIRANIM PIĆEM! Mladić doveden u KBC, sumnja se na hemijsko trovanje Koka Kolom

Foto: shutterstock

ilustracija

 U kasnim popodnevnim časovima, u KBC Zagreb, primljena je mlađa osoba sa simptomima trovanja gaziranim pićem. Prema informacijama koje prenosi Danas.hr, pacijent je smešten na odeljenje gastroenterologije i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Kako navodi RTL-ov portal, mladić je lekarima ispričao da je popio Koka Kolu, što je dovelo do sumnje da je upravo to piće izazvalo njegove tegobe. Ovaj slučaj još jednom je pokrenuo pitanja o bezbednosti i kvalitetu proizvoda koje konzumiramo.

Iako se možda čini kao jednostavan napitak, gazirana pića poput Koka Kole mogu biti opasnija nego što se misli. Prema istraživanjima, ova pića mogu biti uzrok mnogih zdravstvenih problema, poput gojaznosti, dijabetesa i srčanih oboljenja. Pored toga, neki sastojci u njima mogu biti štetni po zdravlje, naročito za decu i trudnice.

Iako još uvek nema zvaničnih informacija o uzroku trovanja pacijenta u Zagrebu, ovaj slučaj treba da nam skrene pažnju na važnost provere kvaliteta i bezbednosti proizvoda koje koristimo. Naša zdravlja ne sme biti ugrožena zbog neodgovornog poslovanja kompanija i nemarnog odnosa prema potrošačima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Beigradjanin

08.11.2023 10:59

Treba piti Bicolu,Bioranz,Bilemon.Nasa proizvodnja,BI-VODA BUJANOVAC.Odlicnog kvaliteta i BEZ STETNIH MATERIJA.