DRAMA U BANJALUCI: Stariji teško oboleli pacijent izazvao požar u bolnici, palio cev od infuzije pa ZAPALIO KREVET

Autor:

Svet

15.07.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na odeljenju pulmologije, izbio je požar koji je izazvao jedan pacijent, saopšteno je danas iz UKC RS.

DRAMA U BANJALUCI: Stariji teško oboleli pacijent izazvao požar u bolnici, palio cev od infuzije pa ZAPALIO KREVET

Foto: Printskrin/youtube

 Pacijent star 68 godina izazvao je požar na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, prenele su Nezavisne novine.

Kako navode, radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao da zapali fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine. "Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odeljenja UKC Republike Srpske i sve je prošlo bez težih posledica po lica i sa manjom štetom po imovinu", dodaju iz UKC.

Prema rečima dr Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologije, pacijent je zadobio opekotinu ruke i adekvatno je zbrinut.

"Osoblje UKC Republike Srpske postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima", rekao je Duronjić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading