APOTEKAR UBIO DVE DEVOJČICE U ŠUMI: Šetao se 6 godina slobodno malim gradom - žrtvama poklanjao fotografije

Autor:

Svet

31.10.2022

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti savezne američke države Indijana uhapsile su radnika apoteke zbog sumnje da je ubio dve tinejdžerke u šumi blizu njihovog rodnog grada u severnoj Indijani pre skoro šest godina.

APOTEKAR UBIO DVE DEVOJČICE U ŠUMI: Šetao se 6 godina slobodno malim gradom - žrtvama poklanjao fotografije

Foto: Tanjug/AP

Saopšteno je takođe, da je zabrinjavajuće što osumnjičeni živi u njihovoj istoj maloj zajednici u gradu koji broji oko 3.000 stanovnika.

Ričard Metju Alen (50) uhapšen je u petak po dve tačke optužnice za ubistva Liberti Džerman (14) i Abigejl Vilijams (13).

Istraga je "daleko od završene", rekao je upravnik državne policije Dag Karter na konferenciji za novinare u ponedeljak. On je ohrabrio zajednicu da iznese više informacija i rekao da će, ako je bilo koja druga osoba „na bilo koji način umešan u ova ubistva, ta osoba ili osobe snositi odgovornost“.

Tužilac okruga Kerol Nikolas Mekliland opisao je Alenovo hapšenje kao "korak u pravom smeru". „Zabrinjava to što je on lokalni momak“, rekao je Mekliland.

Dokazi protiv Alena, licenciranog farmaceutskog tehničara koji je radio u lokalnoj CVS prodavnici, privremeno su zapečaćeni kako bi se ugrozio „integritet“ njihove istrage, saopštile su vlasti.

„Iako znam da ste danas očekivali konačne detalje u vezi sa ovim hapšenjem, danas nije taj dan“, rekao je Karter.

Smrti Libi i Abi su proglašena dvostrukim ubistvom, ali policija nikada nije otkrila kako su umrli niti opisala koje je dokaze prikupila.

Njihova tela su pronađena u neravnom, šumovitom području u blizini pešačke staze 14. februara 2017, dan nakon što su nestali tokom slobodnog dana u školi.

Nestanak je prijavljen te večeri pošto se nisu pojavili na dogovorenom mestu.

Libina baka, Beki Peti, rekla je novinarima da je Alen jednom obrađivao fotografije za porodicu u CVS prodavnici u Delfiju gde je Alen radio. Nije im naplatio fotografije, dodala je ona.

Porodice su oduvek sumnjale da je osumnjičeni mogao da „živi baš među nama, skrivajući se na vidiku“, rekao je njen deda Majk Peti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading