Moja crna baba nikad u životu tjesteninu nije viđela, a kamoli kuvala ćesteninu: TOTALNI LOM U STUDIJU, OVO DO SADA NISMO IMALI PRILIKU DA VIDIMO (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

11.08.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzija između Adnan Čirgića, dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i Tatjana Bečanović, predsednik Saveta za izradu Rečnika crnogorskog narodnog i književnog jezika razbuktala se do maksimuma tokom jedne od emisija koje se emituju na crnogorskim medijima.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Adnan Čirgić i Tatjana Bečanović

Pomenuti dvojac zaratio je oko crnogorskog jezika, a video u kom jedna i druga strana iznose argumente ubrzo je postao viralan na internetu.

Naročite zasluge za to ima izlaganje Bečanovićeve, koja se oštro protivila predlozima Čirgića.

Posle par njenih izjava i sam Čirgić morao je da se nasmeje kada je Bečanovićeva govorila o "ćelohraniteljima" i "ćestenina".

- Moja crna baba nikad u životu tjesteninu nije viđela, a kamoli kuvala ćesteninu - jedna je od rečenica Bečanovićeve koji su zapazili tviteraši i koja se proširila društvenim mrežama.

Širi kontekst rasprave pomenutih aktera pogledajte u video snimku.

 

 

Inače, Čirgić i Bečanovićeva mogli su i da izbegnu lingvističko-semantičku raspravu da su oboje priznali očiglednu činjenicu - crnogorski jezik zapravo ni ne postoji, to je samo verzija srpskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
MITRO

12.08.2021 06:35

Gdje vam je snimak