MEGASENZACIJA U ŠANGAJU! Bugarin POMOGAO Novaku! Alkaraz PAKUJE kofere!

Autor:

Sport

11.10.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u četvrtifinale ATP Šangaja, pošto je savladao drugog igrača sveta Karlosa Alkaraza rezultatom 2:1 (po setovima 5:7, 6:2, 6:4).

MEGASENZACIJA U ŠANGAJU! Bugarin POMOGAO Novaku! Alkaraz PAKUJE kofere!

Foto: Tanjug/AP

Trenutno 19. igrač ATP liste je napravio spektakularan preokret i eliminisao prvog favorita za osvajanje pehara.

Ništa nije slutilo na ovakav epilog, naročito jer je drugi teniser sveta prvi set rešio u svoju korist rezultatom 7:5.

Mučio se i tada Karlos Alkaraz, ali iako je Bugarin prvi stigao do brejka u petom gemu (2:3), uspeo da se oporavi, i do kraja najpre vrati servis u desetom poenu izjednačivši na 5:5, a potom i napravi još jedan u 12. za osvajanje uvodnog dela igre.

Već u drugom setu doživeo je "Karlitos" jedan od bolnijih udaraca u karijeri, pošto ga je Grigor "počistio" sa terena, prepustivši mu samo dva gema.

Brejkovima u prvom i sedmom gemu, Dimitrov je sa 6:2 deklasirao Španca i omogućio sebi da u trećem odlučujućem setu napravi najveću senzaciju na turniru u Šangaju.

Foto: Tanjug/AP

 

Konačno, u trećem setu jedan jedini brejk, načinjen u trećem gemu, bio je dovoljan Grigoru da napravi senzaciju i pošalje prvog favorita kući, koji je posle šokantne eliminacije od Italijana Janika Sinera u Pekingu, doživeo novi na kineskoj turneji.

Na kraju je uspeo u tome, ujedno, omogućivši najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću da na kraju godine ostane na prvom mestu ATP liste.

Razlog tome je što je momak iz Mursije od mogućih 1.000 poena u Šangaju, Alkaraz osvojio tek 80 i zbog toga gubi mogućnost da ostane do kraja godine na liderskoj poziciji, što Novaka Đokovića lansira na prvo mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading