NIJE GA STID: Zbog Nadala MENJAJU PRAVILA tenisa! Evo ŠTA mu je CILJ!

Autor:

Sport

23.09.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan presedan u svetu tenisa.

NIJE GA STID: Zbog Nadala MENJAJU PRAVILA tenisa! Evo ŠTA mu je CILJ!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Serđi Brugera

Rafael Nadal je van tenisa od Australijan opena, propustio je čitavu sezonu, a u planu mu je da se vrati sledeće koja će mu po svemu sudeći biti poslednja u bogatoj karijeri.

Biraće turnire Rafa na kojima će nastupati, a kao jedan od glavnih ciljeva istakao je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovde dolazimo do problema, jer po važećim teniskim pravilima, Nadal nema pravo nastupa u Parizu! Potrebno je da igrač u prethodne dve godine ima nastup za tenisku reprezentaciju svoje zemlje, a kako se Španija nije kvalifikovala na završni turnir Dejvis kupa, nema na koji način ni da ga ostvari.

Zbogo ovoga je pokrenuta inicijativa da se pravila "zaobiđu" i da se Rafael ipak nađe na OI.

Sličnu stvar je uradio Teniski savez Švajcarske za Rodžera Federera pred Olimpijske igre u Tokiju, ali proslavljeni as je povredio koleno na Vimbldonu i tako nije učestvovao na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Rodžer Federer

 

Poznato je da Španija ima veliki uticaj u svetu tenisa, Nadal je takođe ogromno ime, tako da će verovatno "zažmuriti" na pravila te će se Rafa naći u gradu svetlosti, gde će sa svojim sunarodnikom Karlosom Alkarazom pokušati da osvoji zlato u dublu.

Novak Đoković nema ovakvih problema. Pomogao je Nole svojim drugovima da se plasiraju na završni turnir Dejvis kupa, a i tamo će nadamo se osvojiti "salataru".

Da je situacija obrnuta, pitanje je da li bi Novaku bilo dozvoljeno da igra u Parizu, iako je najbolji teniser svih vremena.

Ovo samo govori o dvostrukim aršinima i nejednakom tretmanu tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Džonko

23.09.2023 13:13

Eee lako bi bilo da su dvostruki aršini samo u sportu...!!! Zapadni satanisti ŽIVE PO D VOSTRUKIM ARŠINI MA... Kao dokaz pronađite i pogledajte DODELU MEDALJA U IRSKOJ DEVOJČICAMA NA TAKMIČENJU U GIMNASTICI... SVE SU DOBILE MEDALJU SEM JEDNE CRNKINJE... MALA DUŠA JE BILA SLOMLJENA OD TUGE I BOLA...!!! A CELOM SVETU TRABUNJAJU O LJUDSKIM PRAVIMA...!!! VERUJEM DA OVAJ KOMENTAR "TEPUBLIKA" NEĆE NI OBJAVITI...!!! SLOBODA MEDIJA JE JOŠ JEDAN DVOSTRUKI ARŠIN...