DRAMA REŠENA U PET SETOVA! Đoković SAZNAO rivala u osmini finala Rolan Garosa!

Autor:

Sport

02.06.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peruanski teniser Huan Pablo Variljas pobedio je Poljaka Huberta Hurkača sa 3:2 (6:3, 3:6, 7:6 (7:3), 4:6, 6:2).

DRAMA REŠENA U PET SETOVA! Đoković SAZNAO rivala u osmini finala Rolan Garosa!

Foto: Tanjug

Novak Đoković

Maratonski meč u pet setova odigrali su Peruanac i Poljak, učinivši "uslugu" Novaku Đokoviću. Sigurno da će iscrpljenost pobednika Huana Pabla Variljasa koristiti najboljem teniseru Srbije, koji je mnogo ranije i u tri seta eliminisao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:0.

Nasuprot tome, u duelu Variljasa i Hurkača viđena je neviđena drama! Trenutno 14. igrač ATP liste je samo jednim brejkom načinjenim u drugom gemu prvog seta, došao do osvjanja uvodnog dela i činilo se da će rutinski izbaciti 94. tenisera na planeti.

Ipak, probudio se Huan Pablo i na isti način uzvratio u drugom periodu, iako nije izgledalo tako! Hubert je brejkom poveo sa 2:0, ali je Peruanac najpre vratio izgubljeno u četvrtom gemu, a potom i u osmom načinio još jedan za vođstvo od 5:3, pa je odservirao za 6:3 i izjednačenje - 1:1.

 

 

Tek u trećem setu nastala je drama, pošto nije bilo iznenađenja do taj-brejka, a onda je Variljas tri puta iznenadio Hurkača, dok je poljski as uspeo da vrati jedan brejk, ali nedovoljno da se izgubi drugi set zaredom - 7:6 (7:3).

Razbesneo se Poljak i u četvrtom setu realizovao treću brejk priliku za vođstvo od 2:1, ispostavilo se da je to i rešilo pitanje ovog perioda, pa je Hurkač sa 6:4 odveo meč u peti odlučujući set.

Greška u četvrtom gemu koštala ga je, ipak, plasmana dalje. Variljas je to kaznio, napravio brejk za 4:1 i sigurnim servisima odbranio stečenu prednost za konačnih 6:2 i plasman na megdan Novaku Đokoviću.

Njih dvojica se nikada do sada nisu sastajali u karijerama, pa će to biti prilika za Noleta da skine skalp još jednom rivalu u blistavoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading