TROŠENJE ARAPSKOG NOVCA JE POČELO: Ronaldo pazario NAJSKUPLJI automobil na svetu - cena je LUDILO, specifikacije još LUĐE (FOTO)

Autor:

Sport

02.03.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je model Bugati "Centodieci" koji je izrađen u samo deset primeraka.

TROŠENJE ARAPSKOG NOVCA JE POČELO: Ronaldo pazario NAJSKUPLJI automobil na svetu - cena je LUDILO, specifikacije još LUĐE (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Portugalac Kristijano Ronaldo častio je sebe najskupljim automobilom na svetu vrednim čak osam miliona evra. U pitanju je model Bugati "Centodieci" koji je izrađen u samo deset primeraka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARCA (@marca)

 

"Centodieci" je predstavljen 2019. godine u čast modela EB110 (Centodieci na italijanskom jeziku znači "110"), a automobil je jednostavno najnoviji izdanak, u rastućem nizu specijalnih izdanja nastalih na bazi "Bugatti Chirona", od kojih je prvi bio Divo, koji je predstavljen još tokom leta 2018. godine, prenosi portal Autorepublika.  "Centodieci" je izrađen na bazi "Chirona" i ima isti motor 8.0 V16, ali sa 1600 KS. Do stotke stiže za neverovatnih 2,4 sekunde, a maksimum je ograničen na 380 km/h.

Za Kristijana ova cena je prava "sitnica". Naime, Ronaldo je nedavno potpisao megalomanski ugovor sa saudijskim Al Nasrom vredan 75 miliona dolara po sezoni. Saradnja je dogovorena do 2025. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading