VRHUNSKI MEČEVI NA F4 TURNIRU: Magdeburg i Kielce u FINALU Lige šampiona!

Autor:

Sport

17.06.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva sjajna meča, rešena u triler završnicama.

VRHUNSKI MEČEVI NA F4 TURNIRU: Magdeburg i Kielce u FINALU Lige šampiona!

Foto: EHF Champions League

Detalj sa meča Kielce-PSŽ

Rukometaši poljskog Kielcea i nemačkog Magdeburga napravili su velika iznenađenja u polufinalima Fajnal fora Lige šampiona i boriće se međusobno u nedelju od 18 časova za titulu prvaka Evrope.

Magdeburg je posle spektakularnog meča, posle peteraca, eliminisao špansku Barselonu, dvostrukog uzastopnog šampiona. Magdeburg je pobedio 40:39 posle sedmeraca, posle produžetaka je bilo 38:38, a posle regularnog toka 31:31 (16:18).

Golom Kaja Smitsa tri sekunde pre kraja meča Magdeburg je izborio produžetke, a posle dodatnih dva puta po pet minuta nije bilo pobednika, pa se pristupilo sedmercima u kojima se nemački klub bolje snašao.

Smits je sa 12 golova predvodio Magdeburg ka pobedi, najboljeg strelca meča sa 12 golova, osam je dao Mihael Damgard Nilsen, a pet Gisli Torgeir Kristjanson. Barselonu je predvodio Timoti Ngesan sa devet golova, osam je dao Aleš Gomez Abeljo, a šest Ludovik Fabregas.

Kilce je takođe u dramatičnom meču savladao PSŽ (25:24), koji nije iskoristio poslednji napad za izjednačenje i produžetke.

Aleks Dušebajev je predvodio Kilce ka velikoj pobedi sa šest golova, pet je dao Artsem Karalek, a četiri Arkadijuš Morito. Kod Barselone je najefikasniji bio Luk Stajns sa šest golova, po četiri su dali Dainis Kristopans i Elohim Prandi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading