OBESHRABRUJUĆE REČI: Legenda Ferarija u TEŠKIM TRENUCIMA!

Autor:

Sport

26.12.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava koja nikako ne uliva nadu.

OBESHRABRUJUĆE REČI: Legenda Ferarija u TEŠKIM TRENUCIMA!

Foto: Tanjug/AP

Šampionat Formule 1 u prethodnoj sezoni je bio jedan od nezanimljivijih, pošto je nekoliko trka pre kraja prvenstva Maks Ferštapen osigurao svoju drugu vezanu titulu.

Nakon neverovatne završnice 2021. sezone, svi su očekivali nove sjajne okršaje, a u prvih nekoliko trka se Ferari istakao kao glavni izazivač ekipi Red Bula. Ipak, vrlo brzo je postalo jasno da će ova sezona biti mnogo lakša iz perspektive Ferstapena, koji je na kraju poprilično lako stigao do titule.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen, šampion Formule 1 prethodne dve sezone

Svoje viđenje sezone dao je i Karlos Sajns, koji je pričao o brojnim problemima i pehovima italijanske ekipe, pa njegove reči sigurno ne ulivaju nadu ljubiteljima Ferarija.

- Bilo je mnogo dorbih stvari kojih ću se uvek rado sećati, ali imao sam i nekih veoma teških trenutaka. Na početku sezone sam imao dva uzastopna odustajanja, a na kraju sezone sam vozio dobro. Ali, imao sam incident u Ostinu kada sam startovao sa pol pozicije i bolid više nije bio sposoban za pobede. Nadam se da će sledeće godine biti manje loših trenutaka, a mnogo više onih dobrih, kako bih imao konstantniju sezonu. Ako ste napred, najgori rezultat je peto ili šesto mesto. Ali, sa šest ili sedam odustajanja koliko smo mi imali, gubite seriju bodova koja može da vas košta prvenstva - rekao je Sajns.

Priliku da popravi situaciju Ferari će imati već naredne godine, pošto već 5. marta počinje 74. šampionat najbržeg karavana na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading