OGROMAN USPEH: Zvezda je DRUGA U EVROPI! Sjajan rezultat crveno-belih!

Autor:

Sport

11.10.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska džudo unija objavila je rang listu najboljih klubova na Starom kontinentu na kojoj Džudo klub Crvena zvezda zauzima 2. poziciju!

OGROMAN USPEH: Zvezda je DRUGA U EVROPI! Sjajan rezultat crveno-belih!

Foto: Džudo klub Crvena zvezda

Izuzetni rezultati i uspesi džudo kluba Crvena zvezda poslednjih godina doprineli su popularnosti i razvoju ovog sporta u Srbiji, a nisu ostali nezapaženi i široj svetskoj i evropskoj sportskoj javnosti.

Džudisti Zvezde su aktuelni vicešampioni Evrope, šampioni Srbije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a džudoke Crvene zvezde osvajaju najsjajnija odličja na svetskim i evropskim takmičenjima.

Evropska džudo unija objavila je rang listu džudo klubova na kojoj je Crvena zvezda na drugom mestu, odmah iza neprikosnovene Javare iz Neve (Rusija). U obzir su uzeti rezultati u poslednje četiri godine. Ova lista je izašla pred novo izdanje Lige šampiona koje se održava 26. novembra u Goriju u Gruziji. Prema ovoj rang listi Crvena zvezda će biti prvi nosilac, pošto klubovi iz Rusije zbog sankcija neće učestvovati na ovom takmičenju.

Republika

Foto: Džudo klub Crvena zvezda

Džudo klub Crvena zvezda

 

Prethodne godine crveno-beli su osvojili 2. mesto u Ligi šampiona i zaradili 1.400 bodova. Pandemija Kovida-19 zaustavila je sva takmičenja u 2020. godini, a u 2019. Zvezda je osvojila 3. mesto (500 bodova) i u 2018. godini takođe 3. mesto u Ligi šampiona (250 bodova).

Na taj način bodovanja Evropske džudo unije Crvena zvezda je osvojila 2.150 bodova i 2. mesto, iza prvoplasirane Javare (3.050 bodova), a ispred trećeplasirane ekipe Golden Gori iz Gruzije (1.675) i dvostrukog šampiona Evrope iz 2018. i 2019. godine Sportinga iz Lisabona koji je zauzeo 4. mesto (1.500).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading