SPREMA SE "HAOS" U ADMIRALBET ABA LIGI: Dubai na dobrom putu da "pokvari" planove Zvezdi i Partizanu!

Autor:

Sport

20.02.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmotriće se ponuda.

SPREMA SE "HAOS" U ADMIRALBET ABA LIGI: Dubai na dobrom putu da "pokvari" planove Zvezdi i Partizanu!

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

ABA liga

Košarkaški svet već mesecima je zaokupljen navodima da Dubai planira da se "infiltrira" u evropsko tržište. 

Pre svega, glavna meta kluba sa Bliskog istoka je Evroliga, ali im je potrebno i "domaće" prvenstvo. Stoga, kao svoju glavnu metu, Arapi su odredili AdmiralBet ABA ligu. U poslednje vreme dosta se spekuliše kada bi se Dubai priključio takmičenju, koliko klubova odobrava ove planove, i najvažnije, koju količinu novca bi ova integracija donela. 

Prema prvobitnim nezvaničnim saznanjima "Mozzart Sporta", Dubai je ponudio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone.

Isti portal ovog puta nezvanično navodi da se pregovori razvijaju u pozitivnom smeru za Dubai. Njihova tvrdnja je da će se ponuda sa Bliskog istoka naći na dnevnom redu Skupštine u periodu između 12. i 15. marta.

Republika

Foto: twitter.com

AdmiralBet ABA liga

Posle današnjeg sastanka dogovoreno je da do sredine narednog meseca bude organizovana Skupština koja će imati istorijski značaj. Na njoj će se doneti definitivna odluka o tome da li će Dubai ući u takmičenje, a prve najave govore da postoje pozitivni signali za realizaciju ugovora po kojem bi Dubai dobio mesto uz status pozvanog kluba, što znači da ne bi posedovao ista prava kao i ostali klubovi, odnosno da ne bi mogao da učestvuje u donošenju rešenja na nivou Skupštine.

Takođe, na istoj skupštini biće potegnuta tema i o pravilu po kom najviše pet timova iz iste države mogu učestvovati u isto vreme u AdmiralBet ABA ligi, odnosno, o ukidanju istog, s obzirom na to da su trenutno vodeće ekipe u ABI 2 Spartak, Zlatibor i Vojvodina.

Pošto su velike šanse da Dubai zaigra Evrokup naredne sezone, spremiće se na Bliskom istoku sasvim korektan sastav koji bi mogao da "pomrsi" račune Zvezdi i Partizanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading