UBEDLJIVI OLIMPIJAKOS I MONAKO! Barselona nastavlja da posrće, "albatrosima" skresana krila!

Autor: M. M.

Sport

29.12.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana su dva meča 17. kola Evrolige.

UBEDLJIVI OLIMPIJAKOS I MONAKO! Barselona nastavlja da posrće, "albatrosima" skresana krila!

Foto: Euroleague

Kostas Papanikolau i Majk Džejms

Na programu večeras bila su dva meča košarkaške Evrolige, u kojima su Olimpijakos i Monako ostvarili ubedljive pobede.

Grčki velikan upisao je devetu pobedu u eliti, pošto je slavio na gostovanju Albi u Berlinu sa ubedljivih 94:65 (19:25, 21:18, 27:8, 27:14). Prelomni trenuci bili su kada je Alba u trećem periodu ubacila samo osam poena, pa je bilo je samo pitanje sa koliko će poena razlike Olimpijakos upisati pobedu.

Najbolji slavljenika su bili Peters sa 23 poena i sedam skokova, Vilijams-Gos je pratio sa 13 poena, Fal je dodao poen manje, a Larencakis je stao na deset, ali je imao sedam asistencija. Nikola Milutinov je odigrao skoro 21 minut, dao je četiri poena uz tri skoka, dok Filip Petrušev nije ulazio u igru.

U Albi je najbolji bio Tomas sa 15 poena, pratli su ga samo Spanjolo sa 11 i Braun sa deset.

Monako je, takođe, trijumfovao lako i ubedljivo, ali protiv daleko renomiranijeg rivala. "Kneževi" su od samog starta utakmice nametnuli svoj ritam i od prvog do poslednjeg minuta bili u prednosti, koja je najvećim delom susreta bila dvocifrena. 

Ekipu Saše Obradovića predvodio je Majk Džejms sa 20 peona, te po pet skokova i asistencija. Poen manje ubacio je Alfa Dijalo (4/6 za tri), a dvociren je bio i Džeron Blosomgejm sa 11 poena.

Kod Barselone je Džabari Parker prednjačio sa 15 poena i pet skokova, Đoel Para je imao deset poena, koliko je ubacio i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić, koji je uz to dodao i pet skokova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading