SFEROPULOS PRED BAJERN! Nećemo dovoditi POJAČANJA! Evo šta kaže o razgovoru s Bjelicom!

Autor:

Sport

01.11.2023

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u četvrtak Bajern iz Minhena.

SFEROPULOS PRED BAJERN! Nećemo dovoditi POJAČANJA! Evo šta kaže o razgovoru s Bjelicom!

Foto: Starsport

Pokušaće crveno-beli da prekinu niz od četiri poraza u Evroligi i od 18 časova i 30 minuta u Štark areni upišu drugi trijumf ove sezone u najelitnijem takmičenju.

Izostanak povređenih Nemanje Nedovića i Adama Hange u večitom derbiju, pokrenuo je pitanje za Janisa Sferopulosa o dovođenju pojačanja:

- Ne, hvala na tom pitanju. Verujem igračima, nastavićemo sa ovim timom. Nedović nije igrao otkako sam stigao. Lazić se povredio na prvoj mojoj utakmici, protiv FMP-a. Hanga je bio van tima za poslednji derbi. Nismo još u punom sastavu i prvo treba da se okupimo. Nikad se ne zna, ali trenutno uopšte ne razmišljam o promenama - rekao je Sferopulos medijima pred meč protiv Bavaraca.

Republika

Foto: Starsport

 

Izneo je stanje Nedovića i Hange, dok je potvrdio da kapiten Zvezde Meridianbet sigurno neće igrati.

- Povređeni igrači danas počinju sa treninzima, ali znate kako je to - Nedović je imao dugu pauzu. Hanga ne baš toliko dugačku. Probaće danas,videćemo koliko će moći. Sutra je opet šuterski trening, biće tu. Odlučiću tada o njima dvojici. Lazić je aut... Doktori su odgovorni za njega. Dobio je jak udarac u rebra, na terapijama je. Svi u doktorskom timu brinu o njemu i pokušavaju da ga što pre osposobe.

Osvrnuo se potom na Nemanju Bjelicu, koji još nije odigrao povratnički debi za Zvezdu, a Sferopulos je najavio da će razgovarati sa njim?

- Nismo još razgovarali, sada je prioritet da počnemo da pobeđujemo. Rrazgovaraću sigurno sa njim. U planu je.

Foto: Starsport

 

Pobeda nad gostima iz Minhena je prioritet.

- Očekujem prvo da igramo sa energijom i intezitetom od prvog do poslednjeg trenutka. Želimo da se koncetrišemo na ovog protivnika. Nema veze sve ono što se do sada dešavalo, želimo da budemo konzistentni, jer i u prethodnoj utakmici imali smo jako dobrih trenutaka protiv teškog rivala. Moramo naravno bolje u odbrani. Ne želim da protivnicima poklanjamo toliko polaganja i lakih poena - dodao je grčki stručnjak i nastavio u istom tonu:

- Tek gradimo hemiju, svako mora da shvati svoju ulogu. I kažem: moramo da budemo konzistentniji. U prvoj utakmici smo počeli loše, onda vodili, na kraju izgubili. Drugu utakmicu smo počeli bolje, igrali lošu drugu četvrtinu, a onda se sa minus 20 vratili na minus šest. Za mene je prioritet da igramo 40 minuta.

Republika

Foto: Starsport

 

Prokomentarisao je i dva uzastopna poraza od Partizana, u mečevima gde je debitovao na klupi crveno-belih, gotovo bez treninga.

- Veoma smo razočarani što nismo pobedili. S druge strane, ako nastavimo da mislimo o te dve utakmice, izgubićemo i sledeću. Mislimo samo o Bajernu. Taktički, morali smo bolju odbranu da igramo, to je mnogo važno.... A naš napad, sada radimo na tome, da igramo timski na oba kraja terena.

Na kraju napominje da mu je izuzetno drago što su delije proglasom najavile da će nastaviti da pružaju podršku Zvezdi Meridianbet.

- Veoma sam srećan što imamo podršku, rekli su mi da su ultrasi na našoj strani. Znamo da nismo uspeli u ove dve prethodne utakmice, ali radimo zaista naporno. Igrači imaju novog trenera, nove ideje da se popravimo i da počnemo da dobijemo važne utakmice. Nije ovo najbolji trenutak za nas, ali veoma sam srećan što su navijači uz nas. Veliki klubovi tako moraju da žive. I nadam se prvoj evroligaškoj pobedi pod mojom komandom - istakao je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading