NIKOLA FLERTOVAO S DABL-DABLOM! MVP zaustavio Srbina! Pao REKORD! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.10.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrano je šest mečeva u najjačoj ligi na svetu

NIKOLA FLERTOVAO S DABL-DABLOM! MVP zaustavio Srbina! Pao REKORD! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

Prethodne noći u NBA ligi, košarkaši Majamija poraženi su u Mineapolisu od Timbervulfsa rezultatom 90:106, uz odlično izdanje Nikole Jovića.

Srebrni srpski reprezentativac s Mundobasketa u Manili je bio blizu dabl-dabla, pošto je postigao osam poena i uhvatio 11 lopti, uz četiri asistencije za 21 minut koliko je proveo u igri.

Minesota je do pobede došla sjajnom partijom u poslednjoj četvrtini, kada je zablistao Naz Rid s 25 poena, Entoni Edvards dodao je šest koševa manje, dok je Rudi Gober ostvario dvocifren učinak uz po 14 poena i skokova. Majk Konli se zaustavio na istom broju poena kao Francuz, dok su po dva manje postigli Karl Entoni Tauns (uz 10 skokova) i Kajl Anderson.

Foto: Tanjug/AP

 

Kod Majamija najefikasniji je bio Tajler Hiro sa 22 poena, dok je tri manje dodao Bem Adebajo.

Toronto predvođen srpskim trenerom Darkom Rajakovićem je, posle pobede na debiju protiv Minesote, poražen od Čikaga u produžetku, pa zatim i od Filadelfije Seventisiksers 107:114.

MVP prethodnog izdanja NBA lige Džoel Embid meč je završio s 34 poena, devet skokova i osam asistencija. Kamerunac je odigrao 159. meč sa 30 ili više poena od 2017. godine, a u tom periodu nijedan centar nije imao više od 100 koševa. Ispratio ga je Tajris Meksi sa identičnim brojem poena, uz sedam asistencija i šest skokova.

Što se tiče Toronta, najefikasniji je bio Skoti Barns s 24 poena, Geri Trent je ubacio sedam manje, a ruki Grejdi Dik je postigao 16 koševa. Denis Šreder je imao dvocifreni učinak postigavši 15 poena i ostvarivši 10 dodavanja, dok je dvocifren bio i Paskal Sijakam s 11 ubačenih poena.

Čikago Bulsi su izgubili od Pistonsa 102: 118, ali je as Bulsa Zek Lavin stigao do rekorda karijere. Utakmicu je završio s 51 poenom i postao prvi igrač od 2018. koji je prebacio 50 koševa, iako nije imao nijedno dodavanje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Denis Šreder

Pre njega, to je učinio samo Klej Tompson iz Golden Stejta. Lavin je iz igre šutirao 19/32, pogodio sedam trojki iz 13 pokušaja i uhvatio pritom još četiri skoka. Demar Derozan je dodao 20, a Nikola Vučević 12 poena, ali su i pored toga "bikovi" izgubili utakmicu.

Detroit su do trijumfa vodili Kejd Kaningem s 25 poena i Džejlen Duren koji je upisao dabl-dabl (23 poena, 15 skokova), Alek Burks je imao 18 koševa, dok se Ajzea Stjuart zaustavio na 14 poena i devet uhvaćenih lopti.

REZULTATI:

Detroit - Čikago 118:102

Nju Orleans - Njujork 96:87

Vašington - Memfis 113:106

Klivlend - Indijana 113:125

Toronto - Filadelfija 107:114

Minesota - Majami 106:90

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading