ZVANIČNO NIŠTA OD KOŠARKE: Evroliga se neće igrati

Autor:

Sport

08.10.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve stalo zbog rata u Izraelu.

ZVANIČNO NIŠTA OD KOŠARKE: Evroliga se neće igrati

Foto: Euroleague

Evroliga

Košarkaši Makabija pobedili su Partizan na startu nove sezone u Evroligi u četvrtak uveče a dan i po kasnije u Izraelu je počeo rat raketiranjem Hamasa po celoj zemlji, pa i Tel Avivu. Zbog toga je u Izraelu obustavljeno sve pa i sport, dok su inostranim igračima date odrešene ruke da napuste ekipe i evakuišu se iz zemlje.

Dalo se naslutiti da zbog toga, kao i zbog zabrane putovanja van zemlje, Ponos Izraela neće moći da igra naredni meč Evrolige na gostovanju Armaniju u Milanu koji je bio predviđen za 12. oktobar, a sada je stigla i zvanična potvrda. Makabi je tražio odlaganje, a potvrdan odgovor iz sedišta Evorlige je brzo stigao.

Republika

Foto: Evroliga

Košarkaši Makabija

Sada je pitanje šta će biti i sa ostalim susretima. Prema rasporedu, Makabi bi 18. oktobra trebalo da ugosti Valensiju, a da dva dana kasnije gostuje Panatinaikosu. Kako sada stvari stoje, mala je verovatnoća da će se i oni odigrati. U međuvremenu, igrači Makabija imaju zakazane treninge, dok je klub sve vreme na vezi sa Ministarstvom sporta i čeka na dozvolu za izlazak iz zemlje, ali je za sada nije dobio.

Međutim, neće biti odložen samo Makabijev evroligaški meč u Italiji, već i duel koji su Izraelci trebalo da igraju i u Evrokupu. Tako se neće sastati Hapoela iz Tel Aviva i Vulfsi iz Viljnusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading