SKANDAL POTRESA AMERIKU: Bivša NBA zvezda osuđena na zatvorsku kaznu od 10 godina!

Autor:

Sport

04.08.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prevaru je zaradio milione.

SKANDAL POTRESA AMERIKU: Bivša NBA zvezda osuđena na zatvorsku kaznu od 10 godina!

Foto: Printscreen

NBA logo

Nekadašnji NBA igrač Terens Vilijams nedavno je osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u sofisticiranoj prevari vrednoj pet miliona dolara. Tridesetšestogodišnjak je smišljeno organizovao šemu koja je koristila programe zdravstvenog osiguranja igrača i socijalne zaštite Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA).

 

 

Prema izveštaju "Njujork posta", Vilijams, koji je igrao za renomirane timove poput Nju Džerzi Netsa, Hjustona, Sakramenta i Bostona tokom svoje NBA karijere, priznao je krivicu za svoje učešće u ovoj prevari. On i još 17 bivših NBA igrača su podneli lažne medicinske zahteve kako bi ostvarili finansijske dobitke, iako im ti zahtevi nisu bili opravdani.

Ova prevara je rezultirala nezakonitim sticanjem oko pet miliona dolara. Među ostalim bivšim košarkašima koji su učestvovali u ovoj šemi su Toni Alen, Šenon Braun i Glen Dejvis.

Terens Vilijams je svojevremeno bio 11. pik na NBA draftu 2009. godine, čime je postao deo profesionalnog košarkaškog sveta. Tokom svoje karijere, takođe je nosio dres turskog tima Turk Telekom tokom 2013. godine.

Ova presuda ne samo da baca senku na karijeru Vilijamsa, već ukazuje i na ozbiljnost problema prevara u sportskim zajednicama. Njegovo učešće u ovakvom kriminalnom delovanju je još jedan podsetnik na potrebu za pažljivim nadzorom i sprečavanjem nelegalnih aktivnosti među sportistima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading