PREKIPELO! Bivši trener Partizana popio OTKAZ!

Autor:

Sport

04.06.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava Bajerna iz Minhena zahvalila se italijanskom stručnjaku na saradnji.

PREKIPELO! Bivši trener Partizana popio OTKAZ!

Foto: Starsport

Bilo je samo pitanje trenutka kada će rukovodstvo evroligaša iz Minhena zvanično objaviti kraj saradnje sa Andreom Trinkijerijem.

To se desilo večeras, pošto je Bajern objavio i definitiva raskid sa nekadašnjim trenerom Partizana, koji će posle tri godine potražiti novi klub.

Tokom mandata na klupi Bavaraca, Italijan je osvojio samo dva Kupa Nemačke pretprošle i ove godine. Izborio je plasman u plej-of Evrolige 2021. i 2022. godine, ali mu se posebno zamera debakl završnica ovogodišnje takmičarske sezone.

 

 

Klub iz Minhena je izgubio polufinale Bundeslige od ekipe Ulma, koji ga je pregazio sa maksimalnih 3:0. Tu su bila i dva neuspeha kod kuće, dok je na tabeli Evrolige zauzela ponižavajuće 15. mesto, u konkurenciji od 18 ekipa.

To je bila kap u prepunoj čaši žuči Bavaraca, koji su izgubili strpljenje, međutim, oproštaj je protekao na zanimljiv način.

- Živeli, hvala i sve najbolje, treneru - oglasio se Bajern na društvenim mrežama, uz Trinkijerijevu sliku u vinskom podrumu.

Italijan je, podsetimo, predvodio Partizan od 2018. do 2020. godine, kada je preuzeo tim iz Minhena.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, dok je prvi samostalni posao imao u Triboldiju. Potom je predvodio Juvekazertu, Veroli, Kantu, Uniks iz Kazanja, Bamberg, a jedan period proveo je na klupi selekcije Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading