NOVI ŠAMAR LAŽNOM MVP-JU! Seltiksi ŠOKIRALI Filu, BREJK pokvario veselje!

Autor:

Sport

06.05.2023

05:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Bostona pobedili su Filadelfiju sa 114:!02 na gostujućem terenu i vratili prednost domaćeg parketa.

NOVI ŠAMAR LAŽNOM MVP-JU! Seltiksi ŠOKIRALI Filu, BREJK pokvario veselje!

Foto: Tanjug

Dočekali su navijači File novog MVP-ja Džoela Embida ovacijama, slavlje je bilo pripremljeno povodom nezasluženog trijumfa Kamerunca, ali su se Seltiksi potrudili da pokvare "žurku" domaćim pristalicama i ponovo preuzmu primat domaćeg terena posle poraza kod kuće u prvom meču (115:119).

Ceremonija govora najboljeg igrača Seventisiksersa začinjena je prisustvom njegovih roditelja, da bi potom igrači Bostona učinili sve da najbolji igrač domaćih što pre zaboravi ovaj duel.

Več u prvoj četvrtini gost je imao dva puta dvocifreno vođstvo (14:4, pa 24:14), ali je Filadelfija uspevala da odgovori i na prvu pauzu ode sa samo poenom zaostatka (29:28).

Foto: Tanjug

 

Predvođeni tandemom Tejtum-Braun, Seltiksi su održavali prednost i u drugom kvartalu, dok je upravo Embid jedini održavao domaćina u životu, međutim, nisu uspevali da preokrenu rezultat u svoju korist.

Do najvećeg vođstva, gosti su došli u trećoj deonici, kada su imali 12 koševa viška (65:53). Pokušala je Filadelfija u poslednjoj četvrtini da preokrene, uspeli su da se približe na "minus četiri" (100:96).

Republika

Foto: Tanjug

Džoel Embid

To je, ipak, bilo sve pošto su kod Seltiksa zablistali Džejson Tejtum i Al Horford, koji su uspeli da održe vođstvo na strani Bostona i vrate izgubljeno iz prve utakmice, pa će "zeleni" u slučaju majstorice u polufinalu "zapada"ponovo imati prednost domaćeg parketa.

Foto: printscreen/sofascores

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading