NOVI SKANDAL U REŽIJI FIBA: Srbija IZVISILA pred Svetsko prvenstvo u košarci!

Autor:

Sport

12.12.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi cirkus u režiji krovne košarkaške organizacije.

NOVI SKANDAL U REŽIJI FIBA: Srbija IZVISILA pred Svetsko prvenstvo u košarci!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Svetsko prvenstvo u košarci je na programu 2023. godine, a baš kao iz 2019, biće organizovano u Aziji, ovaj put u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Iako spisak svih učesnika prvenstva i dalje nije poznat, FIBA je napravila presedan, pa je dozvolila domaćinima prvenstva da izaberu po jednu državu koja će biti sa njima u grupi tokom prvenstva.

Luka Dončić će predvoditi Sloveniju u Japanu, u Indoneziji će igrati selekcija Kanade, dok će na FIlipinima nastupiti Amerikanci, koji se još uvek nisu zvanično kvalifikovali za SP.

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić u dresu Slovenije

Interesantno je da nijedna od država nije izabrala Srbiju, iako za nju igra Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, a na spisku nema ni Grčke, koju će predvoditi Janis Adetokumbo. Srbija i dalje nije zvanično obezbedila plasman dalje, ali je od toga deli samo jedna pobeda, a pošto su se Amerikanci već našli na listi učesnika, onda su svakako mogli i naši igrači.

Svaki od domaćina mogao je da izabere tim po želji iz komercijalnih razloga, i to neće uticati na integritet žreba, kažu iz FIBA.

Filipini su osim grupne, domaćin i eliminacione faze, pa će kao "glavni" domaćin biti u prvom "šeširu" na žrebu.

Žreb je na programu 29. aprila u Manili, a Mundobasket počinje 25. avgusta sledeće godine. Svetsku titulu brani reprezentacija Španije, koja je u Kini savladala Argentinu u finalu i tako došla do velikog trofeja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading