ZAKUVALO SE U PENSILVANIJI: Serija je ušla u egal, istinska drama tek predstoji!

Autor:

Sport

09.05.2022

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakuvalo se na sve strane...

ZAKUVALO SE U PENSILVANIJI: Serija je ušla u egal, istinska drama tek predstoji!

Foto: Tanjug/AP

U četvrtom meču plej-of serije NBA lige, u dvorani "Vels Fargo Centar" u Filadelfiji, domaći košarkaši uspeli su da stignu do rezultatskog egala u seriji i da sada pritisak prebace na ekipu sa jugoistoka Floride.

Filadelfija - Majami 116:108 (30:28, 34:28, 25:29, 27:23)

 

 

Još jedno sjajno veče imao je košarkaš Majamija, Džimi Batler. Međutim, njegovih 40 postignutih poena i tri skoka i šest asistencija. nisu bili dovoljni ekipi sa Floride da stigne na korak od trijumfa u seriji.Imali su domaći košarkaši u ovom meču Džejmsa Hardena i Džoela Embida koji su postigli gotovo polovinu poena "Seventisiksersa".

Gotovo do polovine druge deonice meča trajala je rezultatska klackalica,m a zatim je domaćin odlepio na prvu dvocifrenu prednost (56:46), da bi na "veliki odmor" ekipa Filadelfije otišla sa osam poena viška - 64:56.

Polovinom treće četvrtine gosti uspevaju da priđu i na tri poena zaostatka, pa se u poslednjih 12 minuta igre ušlo sa prednošću Filadelfije rezultatom 89:85, što je najavljivalo dramu u završnici.

 

 

Činilo se početko poslednje deonice da je pitanje pobednika rešeno kada se domaćin po ko zna koji put rezultatski odlepio, ali uporni gosti uspevaju u finišu da stignu i na pet poena minusa. Ipak pri rezultatu 106:101, domaćin pravi seriju 8:2 i time i definitivno rešava pitanje pobednika.

Kao što je već rečeno najefekasniji igrač susreta bio je Džimi Batler sa 40 postignutih poena, dok se u poraženom timu još istakao Bem Adebajo sa 21.

U pobedničkoj ekipi pored Hardena sa 31 i Embida sa 24, zapaženi učinak imali su i Maksej sa 18, odnosno Haris sa 13 poena.

Rezultat u seriji, sada je poravnat - 2:2.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading