O NJEMU SE PRIČA I PIŠE: Obara rekorde kao od šale, hoće li reagovati ZVEZDA i PARTIZAN?

Autor:

Sport

17.03.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne nastupa u NBA ligi, ne igra ni u evroligaškom takmičenju, a njegova ekipa je daleko i od Evrokupa... Međutim, o njemu pripoveda košarkaška javnost.

O NJEMU SE PRIČA I PIŠE: Obara rekorde kao od šale, hoće li reagovati ZVEZDA i PARTIZAN?

Foto: Tanjug/AP

Koš

Džonatan Brager igra na poziciji beka, visok je „svega“ 178 centimetara, a košarkaški se školovao na Univerzitetu Viskonsin. Igračko iskustvo sticao je u ekipama Čikago Fajers i Ilinois Panters, a danas nastupa u ekipi nemačke Regionalne lige Basket Vilsbiburg.

Prethodnog vikenda, ovaj dvadesetšestogodišnji košaraka ostvario je neverovatan učinak. U susretu Regionalne lige Brager je zabeležio okruglo 100 postignutih poena, a uz to je stigao i do neverovatnog tzv. četvorostrukog dabl učinka sa 12 skokova, isto toliko ukradenih lopti i neverovatnih 16 asistencija.

U razgovoru za „germanhoops.com“, Brager je govorio o svojim dosadašnjim ličnim dostignućima kada je košarkaški teren u pitanju:

- U mojoj prvoj utakmica ove godine protiv Rozenhajma bio sam blizu da zabeležim svoj prvi četvorostruki dubl učinak. Zabeležio sam 41 poen, deset skokova, osam ukradenih lopti i sedan asistencija. Protiv Lajtershofena iz Augsburga sa 23 poena, 12 asistencija i deset skokova ostvario sam tripl-dabl učinak, ali ostvariti četvorostruki dabl je prilično neverovatno i mogu reći suludo.

Brager je tokom susreta sa ekipom Vurcburga imao i neverovatan šuterski skor (22/34 za tri poena i 15/17 za dva), a na pitanje novinara nemačkog portala, istakao je kakvi su mu planovi u nastavku karijere:

- Možda će sve ovo zvučiti i sebično sa moje strane, ali bih voleo da zaigram u najvišem rangu nemačke košarke, ili u bilo kojoj jačoj ligi u Evropi.

 

 

Inače treba napomenuti da je, kada je u pitanju prostor eks-Jugoslavije, najviše postignutih poena na jednoj zvaničnoj utakmici postigao Dražen Petrović. On je noseći dres zagrebačke Cibone, u prvom kolu Prvenstva SFR Jugoslavije u sezoni 1985/86, protiv ljubljanske Olimpije zabeležio neverovatnih 112 poena, a meč je okončan trijumfom ekipe iz Zagreba rezultatom 158:77.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading