LIGA ŠAMPIONA: Real POKORIO Lajpcig, Siti RUTINSKI sa Kopenhagenom!

Autor:

Sport

13.02.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti su opravdali uloge favorita u uvodnim mečevima nokaut-faze.

LIGA ŠAMPIONA: Real POKORIO Lajpcig, Siti RUTINSKI sa Kopenhagenom!

Foto: printscreen twitter

Kevin de Brujne

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA:

KOPENHAGEN - MANČESTER SITI   1:3

                    Matson 34                      De Brujne 11, Silva 45, Foden 92

LAJPCIG - REAL MADRID                  0:1

                               Dijaz 49

 

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju Lajpcigu (1:0), dok je Mančester siti bio bolji od Kopenhagena (1:3) u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona. 

Madriđani su do pobede stigli zahvaljujući golu Brahima Dijaza iz 48. minuta. Fenomenalno je Braim promešao odbranu Lajpciga i postigao fantastičan pogodak u stilu Lionela Mesija.

Lajpcig je imao inicijativu tokom čitavog meča, izabranici Marka Rozea imali su čak devet udaraca u okvir gola, ali fenomenalan je bio čuvar mreže Madriđana Lunin.

Lajpcig žali za postignutim golom u drugom minutu, Slovenac nije bio u ofsajdu prilikom postizanja pogotka, ali uticaj Bendžamina Henrihsa na golmana Andreja Lunina presudio je da pogodak bude poništen. Naime, Henrihs se nalazio iza leđa Lunina, što je po proceni VAR-a bilo dovoljno da se gol poništi.

Mančester siti opravdao je ulogu favorita i slavio u Kopenhagenu, a igrač utakmice bio je Kevin de Brujne.

Belgijanac je u desetom minutu iskoristio pas Fodena i fantastičnim udarcem prevario Grabara. 

Domaćin je poravnao u 34. minutu preko Matsona koji je postigao svoj prvenac u elitnom takmičenju. Silva je u finišu prvog poluvremena iskoristio asistenciju De Brujnea i doveo svoj tim ponovo u prednost.

Drugi deo igre doneo nam je tvrđi fudbal, bez previše prilika, a konačan rezultat postavio je Fil Foden u sudijskoj nadoknadi

Revanš mečevi biće na programu šestog marta u Španiji, odnosno Engleskoj.

 

 

ZAVRŠENI SU MEČEVI

93. minut - Foden stavlja tačku u Danskoj.

90. minut - Prazne puške i u Danskoj i u Nemačkoj u drugom poluvremenu. Gledamo dinamične utakmice, ali su u drugo, delu izostali pogotci.

63. minut - Lajpcig konstantno napada, ali nemaju ni sreće. Olmo je fantastično šutirao, ali lopta neće u gol

49. minut - Kakav GOL Braima Dijaza, Real je poveo u Lajpcigu

POLUVREME 

45. minut - Bernardo Silva ponovo donosi prednost "građanima". Uzbudljiva utakmica i tri gola u prvom poluvremenu.

34. minut - Šok u Danskoj, Kopenhagen postiže izjednačujući pogodak.

30. minut - Stiče se utisak da je Lajpcig bolji rival od Reala, imaju više loptu u posedu, napadaju, ali mreže i dalje miruju.

11. minut - Siti je poveo protiv Kopenhagena, De Brujne ja načeo mrežu Danaca!

 

 

2. minut - Lajpcigu je poništen gol protiv Reala, Šeško je zatresao mrežu, ali nakon pregledavanja VAR tehnologije ustanovljeno je da je bio ofsajd!

POČELI SU MEČEVI

Utakmicama osmine finala nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona. Čast da otvore eliminacionu rundu imaće Mančester siti i Real Madrid, koji će na gostovanjima Kopenhagenu, odnosno, Lajpcigu, pokušati da ostvare pozitivne rezultate pred revanše na Etihadu i "Santjago Bernabeuu".

 

 

Da je Siti u vrhunskoj formi, pokazuju i rezultati u Premijer ligi, gde su naređali šest pobeda i izbili na drugo mesto, dva manje od lidera Liverpula, a sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Arsenal.

Real je deklasirao Đironu u derbiju Primere i osamostalio se na čelu tabele La lige, dok su "bikovi" u poslednjih pet utakmica Bundeslige doživeli tri poraza, remi i slavili samo protiv Uniona. Zato je i blaga prednost na strani Madriđana, koji su veliki favoriti da prođu u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

U ostalim utakmicama ove faze, sastaju se: Lacio - Bajern, PSŽ - Sosijedad (sreda, 13.2.), PSV Ajndhoven - Borusija Dortmund (20.februar), istog dana u istom terminu igraće Inter - Atletiko Madrid, dok će 21. februara na teren Porto - Arsenal, odnosno, Napoli - Barselona. Svi mečevi počinju u 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading