SRBIJA IDE U OSMINU FINALA NA EP: Evo kakve su šanse da se to desi

Autor:

Sport

05.12.2023

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bukmejkeri smatraju da ćemo biti iza Engleske i Danske u grupi, ali nije sve tako crno.

SRBIJA IDE U OSMINU FINALA NA EP: Evo kakve su šanse da se to desi

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije igraće na Evrpskom prvenstvu posle 24 godine. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u C grupi protiv Engleske, Slovenije i Danske u Gelzerkirhenu i Minhenu, a ako je suditi na osnovu prvih prognoza, "orlovi" će odleteti u osminu finala. Naime, prema propozicijama EVRO 2024, među 16 najboljih od ukupno 24 selekcije proći će pobednici i drugo plasirani iz svih šest grupa, kao i četiri najbolje rangirane trećeplasirane ekipe.

Prema proračunu i prognozama stručnjaka, Srbiji se daje 62,5 odsto šansi da se nađe u osmini finala, što je u kladionicama izraženo kvotom 1,60. Najbolje u našoj grupi, očekivano, stoje Englezi sa kvotom 1,03, odnosno daje im se 97 odsto šansi da odu dalje. Slede Danci sa kvotom 1,33 i 75 odsto šanse da se nađu u nokaut fazi takmičenja. Na samom dnu su Slovenci u koje bukmejkeri veruju sa kvotom 2,40 i 42 odsto šanse da idu dalje.

Kada je reč o pobedniku grupe situacija je ista. Engleska je prvi favorit sa kvotom 1,50., Danska je na drugom mestu sa 5,50, dok je na Srbiju postavljena kvota 9,00. Slovenci su autsajderi sa kvotom 21,00.

Međutim, ako je verovati znanju bukmejkera, "orlovima" će tu biti kraj i zauzeće 14. mesto na EVRO 2024. Za tako nešto je kvota 66,00, dok je kvota da Englezi idu korak dalje od finala 2020 i osvajaju trofej 4,5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading