PRŠTALO NA EMIRATIMA! Arnold POKVARIO Halandov REKORD! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.11.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki derbi 13. kola Premijer lige na Etihadu završen je bez pobedinka: Mančester Siti - Liverpul 1:1 (1:0).

PRŠTALO NA EMIRATIMA! Arnold POKVARIO Halandov REKORD! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Iako je šampion vodio golom Erlinga Halanda, ni posle 86 godina "građani" nisu uspeli da vežu dve uzastopne pobede u Premijer ligi nad "redsima".

Početak meča prošao je u potpunoj inicijativi Mančester sitija, ali je prvu pravu šansu imao Liverpul i to iz prvog napada. Matip je u 16. minutu daleko izneo loptu, dodao je na krilo Salahu, koji je ubacio u peterac gde je Darvin Nunjez zahvatiio glavom, ali je golman Ederson sjajno intervenisao.

Vođstvo Pepovog tima usledilo je u 27. minutu: Alison je loše degažirao loptu, prihvatio je Ake i između nekoliko igrača gostiju pronašao Erlinga Halanda, a Norvežanin je pogodio donji desni ugao Liverpulovog gola – 1:0. Bio je to negov 50-ti gol na 48. utakmici u Premijer ligi, postavivši rekord Premijer lige!

Mogli su i gosti da kazne grešku Akanđija u 35. minutu, Soboslaj je presekao loptu i dodao je Darvinu Nunjezu, međutim Urugvajac je šutirao pored gola.

U 44. minutu Foden je odlično šutirao, gađao je sam ugao Liverpulovog gola, ali je Alison uspeo da izbaci loptu u korner.

Drugo poluvreme počelo je šansom Hulijana Alvareza nakon prodora brzonogog Dokua.

U 68. minutu Rodri je sa metar udaljenosti postigao drugi gol za Siti, ali je on poništen pošto je prethodno Akanđi rukom zasmetao Alisonu.

 

 

Golman Liverpula je u 80. minutu sjajno odbranio šut Norvežanina, a onda je u istom minutu na suprotnoj strani Trent Aleksander-Arnold sjajnim udarcem matirao Edersona – 1:1.

Imao je Haland dobru priliku u 90+8. minutu da donese trijumf Građanima, ali je lopta otišla malo pored gola.

Ovim remijem Mančester Siti je zadržao bod prednosti ispred Liverpula, ali sad Arsenal ima šansu da pobedom preskoči oba rivala i preuzme prvo mesto.

PREMIJER LIGA

Mančester siti – Liverpul 1:1 (Holand 27 – Aleksander Arnold 80).

16:00 Barnli - Vest Hem

16.00: Luton - Kristal Palas

16.00: Njukasl - Čelsi

16.00: Notingem - Brajton

16.00: Šefild junajted - Bornmut

18.30: Brentford - Arsenal

Nedelja

15.00: Totenhem - Aston Vila

17.30: Everton - Mančester junajted

Ponedeljak

21.00: (2,50) Fulam (3,35) Vulverhempton (3,05)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading