FSS ZVANIČNO POTVRDIO! "Orlići" imaju novog selektora!

Autor:

Sport

09.11.2023

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbalski reprezentativac Ljubinko Drulović preuzeo je dužnost od Dušana Đorđevića.

FSS ZVANIČNO POTVRDIO! "Orlići" imaju novog selektora!

Foto: fss.rs

Novi selektor mlade reprezentacije (U21) Srbije, Ljubinko Drulović, zvanično je stupio na dužnost.

U društvu direktora sportskog sektora FSS Miroslava Tanjge i direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića, stručnjak koji je Srbiji 2013. podario prvaka Evrope u uzrastu do 19 godina, obećao je nove pobede. Prethodno je Miroslav Tanjga obrazložio izbor čoveka bogate igračke karijere, zatim i trenerske…

- Da, želimo nove pobede, želimo da u mlađim kategorijama gajimo, baš kao seniorska selekcija, pobednički mentalitet. Zbog svega toga smo se odlučili, a posle one ružne epizode i katastrofe u Engleskoj, da napravimo promenu i angažujemo novog selektora. Nadamo se da ćemo sa Drulovićevim iskustvom, radom koji je imao sa mlađim selekcijama, dobiti ono što tražimo, a to su pobede. I igrače koji će posle igara u mladoj selekciji sebe preporučiti za dres najbolje reprezentacije - rekao je Miroslav Tanjga.

Republika

Foto: fss.rs

 

Nije bilo lako povući tako radikalan potez u jeku kvalifikacija?

- Tako se, rekao bih, namestilo. Dušan Đorđević je prvi povukao potez, jer posle jednog takvog poraza, mi kao fudbalska zemlja, nacija koja uvek ima velika očekivanja, moramo da razmišljamo o budućnosti. Ovo je, dakle, iznuđen potez, imamo još šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dalje idemo sa jednom velikom željom, nadom da ćemo to i ostvariti.

Proslavljeni as Porta je ostvario veliki rezultat sa omladinskom selekcijom Srbije, osvojio je Evropu 2013. godine i zato mišljenje da je u ovom trenutku pravi čovek na pravom mestu.

- Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije - rekao je novi selektor U21 Ljubinko Drulović.

I pored poraza na Ostrvu, ima vremena za popravni, osvojeno je šest bodova iz tri meča, sledi revanš sa Englezima?

- Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo - istakao je Drulović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading