KILIJAN MBAPE POTRESAO PLANETU! Francuz se obratio naciji pismom koje TERA SUZE NA OČI i POZIVA NA ODGOVORNOST!

Autor:

Sport

01.07.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mogao da ćuti.

KILIJAN MBAPE POTRESAO PLANETU! Francuz se obratio naciji pismom koje TERA SUZE NA OČI i POZIVA NA ODGOVORNOST!

Foto: Tanjug/AP

Napadač PSŽ-a Kilijan Mbape

Francuska se trenutno nalazi u ozbiljnoj krizi.

Veliki neredi zahvatili su ovu zemlju, a sve je kulminiralo kada je policija iz neposredne blizine usmrtila 17-godišnjeg mladića po imenu Nahel.

Ovo je pogodilo Kilijana Mbapea koji se oglasio na društvenim mrežama.

- Kao i sve Francuze, šokirala nas je brutalna smrt mladog Nahela. Pre svega, želim da poručim da su naše misli uz njega i njegovu porodicu, kojoj šaljemo najiskrenije saučešće. Ne možemo ostati bez reči na okolnosti u kojima je došlo do ove tragične smrti - napisao je fudbaler Pari Sen Žermena u pismu, pa dodao:

- Nakon tragičnog događaja, svedoci smo ispoljavanja narodnog gneva. Razlog razumemo, ali ne možemo da opravdamo ili podržimo način na koji se izražava. Pre svega, mi iz radničkih naselja osećamo bol i tugu i delimo je sa onima koji pate. Ali ovo iskazivanje patnje prati samouništenje kojem smo svedoci. Nasilje ništa ne rešava. Naprotiv, uvek se okreće protiv onog ko je nasilan, ali i protiv njegove porodice, najmilijih i komšija. Vi koji tugom uništavate morate znati da uništavate svoje kvartove, svoje gradove, draga i važna mesta. 

 

 


Na kraju je zaključio:

 

 

- U vremenu ekstremne napetosti ne smemo da ćutimo o ružnim stvarima koje se dešavaju, već pozivamo na mir i pomirenje. Roditelji, mladi i stari, braća i sestre, moraju svi zajedno raditi na vraćanju mira u naše gradove. Naša sudbina je život, bez njega ne možemo i to je sada ugroženo. Odgovornost svih nas je da ga sačuvamo. Postoje mirni i konstruktivni načini da se izrazi tuga i bol. Moramo da usmerimo svoju energiju i delovanje na to. Vreme nasilja mora da se završi i da se napravi mesto za tugu, dijalog i obnovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading