ITALIJANI U ŠOKU! Stanković povukao RADIKALAN potez!

Autor:

Sport

01.05.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Dejan Stanković podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba Sampdorije, posle novog poraza.

ITALIJANI U ŠOKU! Stanković povukao RADIKALAN potez!

Foto: Tanjug/AP

Trener Sampdorije Dejan Stanković

Ponadali su se navijači Sampa da bi im prethodna dva uzastopna remija protiv Specije i Đenove, mogli da u teoriji stignu do opstanka, ali je sve palo u vodu nakon gostovanja Fjorentini.

Reprezentativci Srbije Luka Jović, Aleksa Terzić i ostali igrači "viole" nisu imali milosti prema bivšem šampionu Serije A i deklasirali ga "petardom", dok je trener gostiju Dejan Stanković izgledao potpuno utučeno kada je sudija odsvirao kraj.

Kako prenose italijanski mediji, Dejan Stanković je odmah posle utakmice podneo ostavku i to je obrazložio igračima, kao i da će sezonu u Sampdoriji dovršiti neki drugi trener, pošto legendarni as smatra da nije uspeo da trgne ekipu, kao i da može da uradi ukoliko ostane na klupi.

Bodrio je Stanković, kako sebe tako i igrače, pričajući posle poraza da "nema predaje" i da "nikad ne odustaje", ali više nema dileme da će Sampdorija sići u Seriju B, i od naredne sezone igrati u drugoligaškom rangu. Zbog toga je podneo ostavku koju klub i dalje nije prihvatio, pa je nastao haos jer žele da završi sezonu!?

Republika

Foto: Profimedia

 

- Ako sam ja problem, u redu, prihvatam to sa dostojanstvom i ponosom. Dao sam sve od sebe i ne žalim ni zbog čega, uradio bih isto i bio na istom putovanju sto puta. Ne krivite igrače, ovih 5:0 je samo na meni. Pričajmo o tome! - rekao je Stanković po završetku meča u Firenci.

Podsetimo, Dejan Stanković je letos napustio Crvenu zvezdu posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, da bi potom od oktobra preuzeo italijanskog velikana.

Na 26 utakmica sa Đenovljanima upisao je svega četiri pobede, šest remija i čak 16 poraza, ali tokom januarskog prelaznog roka nije dobio fudbalere koje je želeo, te ni rezultati nisu bili u skladu sa očekivanim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading