Radonjić PONOVO u centru pažnje! Novi put od RAJA do PAKLA srpskog skandal majstora: Kakva SUDBINA ga sada čeka?

Autor:

Sport

01.03.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša zemlja je oduvek imala talentovane fudbalere, a igrač Torina jedan je od najvećih koji su se pojavili. Ipak, često je išao u ekstremne situacije, pa se od vrha spuštao ka dnu.

Radonjić PONOVO u centru pažnje! Novi put od RAJA do PAKLA srpskog skandal majstora: Kakva SUDBINA ga sada čeka?

Foto: Starsport

Nemanja Radonjić

Nemanja Radonjić ponovo je dospeo u centar pažnje svetske javnosti.

Na utakmici u kojoj je Juventus savladao Torino rezultatom 4:2, Radonjić je u igru ušao u 60. minutu, a samo 14 minuta kasnije šef stručnog štaba "bikova", Ivan Jurić, rešio je da ga izvede.

Jurić nije mogao da oprosti Radonjiću što nije izašao na centaršut Kjeze posle kog je Juve stigao do prednosti od 3:2 pa je uradio ono što najviše zaboli fudbalere poput brzonogog Nišlije - ponizio ga je pred navijačima!

Ušli su u klinč odmah posle izmene Jurić i Radonjić, a Hrvat je po završetku meča nastavio da udara po srpskom reprezentativcu.

- Teško mi je da razumem ove stvari, po mom mišljenju - uopšte ne poštuje ovaj sport. Postoje stvari koje moraš da radiš, a ti uđeš i radiš suprotno - znači nisi u utakmici. Taj momak ima talenat, ali za šest meseci zajedničkog rada nisam mogao da ga pretvorim u fudbalera. Kod kornera moraš da budeš obazriv i prisutan. Može to da se završi i dobro i loše, ali moraš da budeš tu. Nekada se izvučeš zbog toga, ali danas smo mi platili - rekao je Ivan Jurić.

Radonjić se oglasio putem društvenih mreža porukom koja odlično govori o tome koliko ga je cela ova situacija pogodila:

Veruj u sebe, čak i onda kada niko drugi ne veruje. Bog sve vidi - napisao je Radonjić na svom Instagram profilu.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram

Poruka Nemanje Radonjića na Instagramu

 

Ubrzo su se u javnosti pojavile informacije kako se Torino kaje što je doveo Nišliju, te da su mu dani u ovom klubu odbrojani, ali da se neće vratiti ni u Marsej. Torino je prinuđen da plati dva miliona evra Marseju i da kupi Radonjića zbog klauzule koja stoji u ugovoru o pozajmici, a koja se aktivirala, ali sada čelni ljudi "bikova" žele srpskog reprezentativca da momentalno prodaju u neki drugi klub.

Deluje da je ovo "deja vu" koji Radonjić proživljava jer je nekada bio jedan od najtalentovanijih fudbalera na ovim prostorima, pa je već u mlađim kategorijama potpisao za Romu. Tu se našao u centru pažnje javnosti kada je u nekoliko navrata odbrusio strogom Valteru Sabatiniju koji je u to vreme bio sportski direktor "vučice". Sabatini je očekivao da se Radonjić promenio, te da će sada ostaviti dubok trag u italijanskom fudbalu.

Nadam se da je sazreo sa svih stanovišta, jer je u stvari kao klinac imao posebnu glavu. Recimo da je bio malo nestašan. Uveren sam da su "bikovi" napravili odličan potez, jer govorimo o igraču koji ima sve predispozicije da se dobro snađe u našoj ligi, još više u klubu kao što je Torino i sa Ivanom Jurićem na klupi - rekao je Sabatini po dolasku Radonjića u Torino.

I čini se da je pogrešio...

Republika

Foto: Profimedia

Nemanja Radonjić

 

Daleko od toga da su ovo jedina dva skandala koje je Radonjić pravio. Luda glava srpskog fudbala se nekako, u stilu Marija Balotelija, uvek nađe tamo gde ne treba, pa i za njega može važiti ona čuvena rečenica koju je nestašni Italijan patentirao - 'Zašto uvek ja?'.

Još kao omladinac našao se u zagrljaju starlete Nade Blondi koja je na Fejsbuku kačila fotografije sa Radonjićem, a kada je upitana zbog čega se slika sa detetom (Radonjić je tada imao 17 godina) odgovorila je:

- Ovo je moje dete!

Karijera mu je bila u strmoglavom padu, a kao spas pojavio se Nenad Lalatović. Šef stručnog štaba niškog Radničkog u intervjuu za Meridian sport otkrio je kako ga je Radonjić zvao iz parka u Nišu da ga moli da mu pomogne:

- Radonjić me je zvao, bio je u parku u Nišu. Rekao mi je: 'šefe, samo vi možete da mi pomognete'! Imao je 95 kila, ja ga vratim u prvi tim Čukaričkog, zatim ga zovem i u reprezentaciju. Novinari su pitali zašto Radonić? Zato što je najbolji mladi igrač u Evropi! I zato što će za godinu, dve postati veliki igrač - otkrio je Nenad Lalatović.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Lalatović

 

Uspeo je Nišlija da se vrati u reprezentaciju Srbije, karijera mu je procvetala, stigao je do Crvene zvezde, Marseja, Herte, Benfike, a zatim i Torina, ali bez skandala nije mogao.

Tako je, na društvenim mrežama, utakmicu finala Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske nazvao - nameštenom!

Sramota me što gledam ovu nameštenu utakmicu - napisao je Radonjić i ponovo uzburkao javnost.

Imao je tokom svoje karijere još mnogo skandala i neprijatnih situacija i nekako deluje da kao da je želeo da kad god stigne do vrha, sam napravi neki potez kojim bi uništio svoju karijeru. I zato je često išao od vrha, do dna i nazad. 

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Radonjić

 

Trenutno deluje da je Nemanja Radonjić ponovo upalio svoju čudnu glavu u mod koji mu uništava karijeru, a da nevolja bude veća, nema trenera koji bi sve to mogao i želeo da trpi. Da li će se sve rešiti pre nego što postane kasno i koliko će sve ovo uticati na Nišliju, ali i reprezentaciju Srbije čiji je deo, ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading