LOVREN RAZAPET NA ZAPADU: Hrvat konačno DOLIJAO zbog "Za dom spremni"!

Autor:

Sport

07.01.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta im je ustaštva i veličanja nacizma.

LOVREN RAZAPET NA ZAPADU: Hrvat konačno DOLIJAO zbog "Za dom spremni"!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Hrvatske Dejan Lovren i Luka Modrić

Reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren našao se na meti žestokih kritika u Francuskoj zbog veličanja "ustaštva i nacizma". Ugledni "L'Ekip" i portal "Libereation" snažno su osudili ponašanje iskusnog štopera, kao i trenera Liona Lorana Blana, koji je pokušao da zaštiti svog igrača.

Podsetimo da je Lovren, između ostalog, sa kolegom iz nacionalnog tima Marcelom Brozovićem uz poklič "Za dom spremni" proslavio osvajanje trećeg mesta na Mundijalu u Kataru, što ga je koštalo posla u Zenitu.

Republika

Foto: Facebook/EpicBrozo Caffe Bar

Francuzi podigli glas zbog "hrvatske sramote"

Video sam neke članke u Francuskoj i želeo bih da istaknem da su priče da ja podržavam bilo kakvu fašističu simboliku - lažne. Vrlo je bezosećajno tvrditi tako nešto o osobi čije je detinjstvo bilo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je vodila do rata u mojoj domovini. Osuđujem svaku vrstu ekstremizma, uključujući fašizam, kao i svaki vid njegove simbolike. Volim svoju zemlju i moj patriotizam ne treba da bude greškom zamenjem za nacionalizam - pokušao je da se odbrani Lovren objavom na Instagramu.

Inače, francuski mediji su Lovrenovo ponašanje uporedili sa ozloglašenim Josipom Šimunićem, a od Liona zahtevaju sankciju za asa "vatrenih".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading