MRAČNA PROŠLOST PELEOVOG SINA: Fudbalsku karijeru zamenio ZATVOROM, osuđen na 33 GODINE robije!

Autor:

Sport

30.12.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije krenuo očevim stopama.

MRAČNA PROŠLOST PELEOVOG SINA: Fudbalsku karijeru zamenio ZATVOROM, osuđen na 33 GODINE robije!

Foto: Tanjug/AP

Vest da je jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre,  Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo posle duge i teške bolesti u 83. godini života pogodila je planetu.

Mnogi se opraštaju od istinske ikone fudbala, u Brazilu je proglašena trodnevna žalost, a svi se sećaju života čuvenog igrača koji je tokom karijere nastupao za samo dva kluba - Santos i Kosmos.

Privatan život legendarnog Brazilca bio je veoma buran. 

Pele je imao tri braka i čak sedmoro dece od kojih su neka bila iz afera o kojima je retko govorio. Jedan od njegovih naslednika posebno je problematičan, zbog 33 godine robije koliko je dobio zbog problema sa zakonom!

 

 

Nekadašnji brazilski golman Edinjo (52) je sin Pelea iz prvog braka. Bio je veoma talentovan, ali nikada nije iskazao svoj pun potencijal već mu je život krenuo stranputicom. Sada Edinjo radi kao trener u brazilskom drugoligašu Londrini, ali je davne 2005. godine dospeo u centar pažnje javnosti zbog nestvarne zatvorske kazne koju je dobio. 

Optužen je za trgovinu drogom i pranje novca, a Edinjo je odmah zatražio da tokom sudskog postupka ne bude u pritvoru. Ipak, nije uspeo da se izbori i dokaže nevinosti pred sudom - nakon devet godina postupka dobio je kaznu od čak 33 godine! Žalbama je kasnije uspeo da skrati kaznu na 12 godina i deset meseci zatvora, a zatim se izborio i za "poluotvoreni režim" robije posle kog je mogao da se zaposli kao trener.

Tek 2017. godine počela je da teče zatvorska kazna za Peleovog sina, da bi dve godine kasnije bio pušten na uslovnu. Sada je stigao do šefa stručnog štaba drugoligaša Londrine i predvodiće ovaj tim sa klupe u 2023. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading