ČAJ KOD LEGENDE TRABZONA: Alfa i omega amaterskog kluba, poruka Zvezdi, klicanje Žocu i dušmani iz Fenerbahčea (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.09.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva avantura na samo 200 metara od stadiona "Šenol Guneš".

ČAJ KOD LEGENDE TRABZONA: Alfa i omega amaterskog kluba, poruka Zvezdi, klicanje Žocu i dušmani iz Fenerbahčea (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika.rs/Veljko Petrović

Naš domaćin Emre (treći sa leve strane)

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 18.45 gostuju Trabzonu u drugom kolu grupne faze Lige Evrope na stadionu "Šenol Guneš", a o zdanju vrednom 350.000.000 možete pročitati OVDE.

Portal Republika.rs nalazi se u gradu na obali Crnog mora, a već ste imali priliku da pročitate brojne ekskluzivne tekstove, kao što je između ostalog kako ceo grad živi za šampiona Turske, a vše o tome OVDE.

Kao što smo već istakli, ovo mesto od 807.903 stanovnika živi za fudbal, a dokaz za tako nešto, video sam iz malo drugačijeg ugla, amaterskog, iako je stadion Trabzona na samo 200 metara od junaka naredne priče.

Naime, pri povratku sa stadiona "Šenol Guneš" kolege i ja krenuli smo u centar grada peške u avanturu dugu pet kilometara.

Republika

Foto: Republika.rs/Veljko Petrović

Tribina domaćih pristalica na stadionu "Šenol Guneš"

Naišli smo na simpatičan stadion koji prima oko 2.000 gledalaca i zamolili za fotografiju, a stariji gospodin nam je poručio da to nije ništa "specijalno" i da nema potrebe za tim.

Kada smo se ljubazno zahvalili, pozvao nas je da sednemo na turski čaj (nešto najgore je odbiti Turke kada žele da vas časte ili poklone nešto) i odlučili smo da prihvatimo.

Republika

Foto: Republika.rs/Veljko Petrović

Turski čaj za početak razgovora

Konverzacija je išla malo "zategnuto" pošto naš sagornik nije pričao engleski, a kada smo seli saznali smo da razgovaramo sa Emreom koji je 24 godine radio kao ekonom večerašnjeg rivala Crvene zvezde. 

Emre danas kao što sam i spomenuo gore, na samo 200 metara od kluba u kojem je proveo pola života, odlučio je da krene u novu avanturu i kao alfa i omega vodi Fudbalski klub Soguksuspor, člana prve amaterske lige - Grupa Trabzon.

Naš domaćin pokazao je veliko znanje o srpskom sportu, a pored crveno-belih i Partizana, spomenuo je i Željka Obradovića.

- Poznajemo rivalstvo Crvene zvezde i Partizana, te utakmice prate se u Turskoj. Željko Obradović je bio trener Fenerbahčea, ostvario velike uspehe - rekao je Emre.

Ipak, nemojte da vas zavara, jer "kanarinci" iz Istanbula nisu baš omiljeni u Trabzonu...

- Mogu da podnesem sve klubove iz Istanbula, ali njih ne, Fener dušmani, ne volimo ih - besno je istakao Emre.

Republika

Foto: Republika.rs/Veljko Petrović

Teren stadiona koji smo želeli da slikamo kompletno

Trabzon kao branilac titule u Turskoj nije krenuo dobro domaće prvenstvo, pošto je trenutno šesti na tabeli, a mnogi smatraju da se treneru Abdulahu Avčiju koji je doneo šampionsko zvanje posle 38 godine posta u gradu na obali Crnog mora drma klupa.

- Trener je u nezavidnoj situaciji, posebno jer su letos otišli napadači Kornelijus (u Kopenhagen) i Nvakaeme (u Al Fejhu) -  i zaključio priču pri rastanku:

- Žao mi je Trabzona, ali očekujem pobedu Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading