Republika u Trabzonu: Čudo od stadiona čeka Zvezdu (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

14.09.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u drugom kolu Lige Evrope gostuju turskom šampionu čije zdanje nosi ime po kultnom lokalnom fudbaleru i legendarnom golmanu, a izgradnja je trajala tri godine i koštala je 350.000.000!

Republika u Trabzonu: Čudo od stadiona čeka Zvezdu (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Foto: Republika.rs/Veljko Petrović

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su trening na stadionu "Šenol Guneš", a više o tome pročitajte OVDE.

Podsetimo, izabranici Miloša Milojevića u četvrtak od 18.45 gostuju Trabzonu u drugom kolu grupne faze Lige Evrope, a portal Republika.rs nalazi se licu mesta i tokom dana mogli ste da čitate mnoge zanimljive priče iz grada na obali Crnog mora.

Republika

Foto: Veljko Petrović

Spoljašni izgled stadiona "Šenol Guneš"

Sada je na redu da vas upoznamo sa domom aktuelnog šampiona Turske, koji za početak nosi ime po legendi kluba i čoveku koji je rođen u ovom gradu - Šenolu Gunešu (70).

Šenol je u dresu bordo-plavih igrao od 1972. do 1987. godine, upisao je 532 utakmice, a šest puta bio je osvajač turske lige i nacionalnog Superkupa, a triput je dizao trofej Kupa.

Na klupi je kao trener u svom voljenom klubu radio u četiri navrata, osvojio je po dva Kupa i Superkupa, a u septembru 2021. godine napustio je mesto selektora Turske posle dve godine i trenutno nema angažman.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šenol Guneš

Sam stadion gradio se od 24. novembra 2013. godine, a otvoren je 18. decembra 2016. godine i koštao je 350.000.000 turskih lira, odnosno 20.000.000 evra.

Izvođač radova bila je firma iz Štutgarta, a kapacitet je 40.782 gledaoca.

Koliko je stadion važan za grad, najbolje pokazuje i to što je usvojeno rešenje o uvođenju tramvaja koji će ići direktno do doma fudbalera Trabzona.

Preciznije, imaće 18 stanica, a početak će biti u centru i završava se kod stadiona "Šenol Guneš", ceo projekat odobrio je i gradonačelnik Murat Zorluoglu u februaru ove godine.

Početak radova planiran je za 2025. godinu, a linija će biti dugačka 7,8 kilometa i očekuje se 57.000 putnika dnevno kada bude u funkciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading