U EVROPSKOM KREMU: Zvezdin dvojac iza sebe ima sezonu za pamćenje!

Autor:

Sport

03.06.2022

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klupska sezona širom Starog kontinenta je okončana...

U EVROPSKOM KREMU: Zvezdin dvojac iza sebe ima sezonu za pamćenje!

Foto: Starsport

I dok traju pripreme za narednu, koja će kao nikada do sada krenuti vrlo brzo, ljubitelji sportske i fudbalske statistike i dalje se bave analizom onoga što smo na terenima gledali u prethodnih 365 dana.

Crvena zvezda iza sebe ima još jednu više nego uspešnu sezonu. Puleni trenera Dejana Stankovića okitili su se novom Duplom krunom kada su u pitanju domaći okviri, dok sa druge strane na evropskoj sceni klub je nakon pune tri decenije uspeo da stigne do osmine finala jednog evriopskog takmičenja.

Međutim, tu nije kraj ostvarenjima kluba iz Ljutice Bogdana...

Naime, Evropa se godinama u nazad divi napadačkim tandemima koji ostavljaju bez daha, ali prema svim statističkim parametrima i srpski fudbal je dobio tandem koji se nalazi u samom vrhu loptanja na Starom kontinentu.

Ekipa minhenskog Bajerna nije ostvarila zacrtane ciljeve kada je evrospka scena u pitanju, ali su sasvim očekivano na domaćoj sceni u potpunosti dominirali. Napadački tandem ovog kluba Levandovski – Gnabri ostvario je neverovatan učinak od ukupno 67 pogodaka i 17 asistencija. Odmah iza njih nalazi se duo aktuelnog evropskog fudbalskog šampiona  Real Madrida. Napadački dvojac kraljevskog kluba Benzema – Vinisijus ostvario je u svim takmičenjima učinak od 66 golova i 35 asistencija, a na trećem mestu našao se tandem srpskog šampiona. Aleksandar Katai i Mirko Ivanić iza sebe imaju fantastičnu sezonu. Pored klupskih ostvarenja, crveno-beli dvojac se iskazao i na ličnom planu, pa su u svim klupskim uspesima njih dvojica učestvovala sa 57 golova i 25 asistencija. Svakako ostvarenje vredno pominjanja.

Republika

Foto: Facebook.com/Crvena zvezda Fans

Aleksandar Katai i Mirko Ivanić

 

Iza sebe su crveno-beli fudbaleri ostavili i dvojicu fudbalera vicešampiona Evrope, ekipe Liverpula. Salah i Mane su se zaustavili na koti od 54 gola i 21 asistencije, a visoku petu poziciju na ovoj listi zauzimaju Nkunku i Silva, fudbaleri Lajpciga koji su zajedničkim snagama postigli 52 gola uz 29 asistencija.

Svakako veliku čast ima kako Crvena zvezda, tako i srpski fudbal uopšte, da ima dvojicu fudbalera u samom kremu evropskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading