"CRVENI" IMAJU POSEBAN MOTIV U POLUFINALU LŠ PROTIV VILJAREALA: Liverpul sanja čudo neviđeno 55 godina!

Autor:

Sport

27.04.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad večeras (21.00, RTS 1, Arena sport premijum 1) budu istrčali na teren Enfilda na prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Viljareala, fudbalerima Liverpula u glavi neće biti samo "ušati pehar", koji im nikad nije bio bliži, već i stvaranje čuda koje fudbalski svet nije video 55 godina.

"CRVENI" IMAJU POSEBAN MOTIV U POLUFINALU LŠ PROTIV VILJAREALA:  Liverpul sanja čudo neviđeno 55 godina!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula slave gol protiv Mančester junajteda

Ekipa Jirgena Klopa ima priliku da ispiše istoriju fudbala i postane tek drugi tim koji je u jednoj sezoni objedinio četiri najvažnija trofeja i tako ostvario takozvani kvadrupl. Zlatna generacija Seltika jedina je uspela u tome davne 1967, kada je domaćem prvenstvu, FA kupu i Liga kupu Škotske dodala i trofej Lige šampiona osvojen u finalu posle velikog preokreta protiv Intera (2:1).

Bilo je timova koji su osvajali po četiri trofeja u sezoni, poput Barselone, Reala, Bajerna i PSŽ, ali niko od njih nije uspeo da objedini glavne pehare, već su uspevali da brojku popune domaćim ili evropskim superkupovima ili Svetskim prvenstvom za klubove koje se praktično igra u narednoj sezoni, ali upada u istu kalendarsku godinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FK Liverpul

Svestan je i trener Liverpula Jirgen Klop da se nalazi u istorijskom trenutku, pa zato ne prepušta ništa slučaju protiv španske ekipe koja je prethodno eliminisala Juventus i Bajern.

- Nikada ne shvatamo ništa zdravo za gotovo, pa nećemo ni Viljareal. Biće nam veoma teško. To je polufinale Lige šampiona, nešto ne bi bilo u redu ako nam ne bi bilo teško - poručio je Nemac koji ne mari mnogo što je njegova ekipa apsolutni favorit za plasman u finale, koje se igra 28. maja na Stadionu Francuska u predgrađu Pariza Sen Deniju.

Strateg Viljareala Unaj Emeri, koji se pokazao kao maher za dvomeče u evrokupovima i minule sezone sa "žutom podmornicom" osvojio Ligu Evrope, svestan je da njegov tim mora da sruši još jednog favorita i velikana ako želi u finale.

- Da biste ostvarili nešto veliko, morate da pobeđujete velike timove. Nama je dvomeč šesnaestine finala protiv Juventusa dao mnogo samopouzdanja. U polufinalu ćemo pokušati da kreiramo situacije za naše šanse. Liverpul je fantastična ekipa, uživaćemo u polufinalu - rekao je Emeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading