IMA LI PILOTA U AVIONU? Dvojica usred leta spavala 28 minuta! Putnici ostali bez reči

Autor:

Razonoda

10.03.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom leta aviona Erbas A320, koji je trajao dva sata i 35 minuta, 153 putnika i četiri stjuardese nisu povređeni

IMA LI PILOTA U AVIONU? Dvojica usred leta spavala 28 minuta! Putnici ostali bez reči

Foto: youtube.com/Military base

Dvojica indonežanskih pilota spavali su skoro 30 minuta za komandama aviona koji je sa više od 150 putnika leteo za Džakartu, pokazuju rezultati istrage.

Pilot i kopilot su istovremeno spavali oko 28 minuta tokom leta aviona kompanije Batik Air koji je 25. januara leteo iz grada Sulavesija na jugoistoku Indonezije prema glavnom gradu Indonezije Džakarti, navedeno je u preliminarnom izveštaju Nacionalnog komiteta za bezbednost saobraćaja (KNKT), prenosi Gardijan.

Tokom leta aviona Erbas A320, koji je trajao dva sata i 35 minuta, 153 putnika i četiri stjuardese nisu povređeni.

"Ministarstvo saobraćaja Indonezije 'nažno zamera' Batik Eru zbog ovog incidenta", izjavila je generalna direktorka odseka za vazdušni saobraćaj u KNKT Marija Kristi Endah Murni.

Ona je pozvala avio-kompanije da obrate više pažnje na vreme odmora svojih posada.

Ovo nije prvi put da se otkrilo da je pilot spavao tokom leta, međutim, jeste ako se radi o dvojici koji su tu nužnu ljudsku potrebu obavljali u isto vreme i to na radnom mestu.

Putnici na letu sva sreća nisu ni znali šta se dešava u pilotskoj kabini a i članice posade učinile su očito sve da se to na vreme ne otkrije.

"Kada mi je jedna po iskrcavanju rekla da je let bio dobar i pored toga što su piloti bili jako umorni nisam ni mogla da pretpostavim da je mislila na to da su oni spavali. Ovo je skandal", rekla je jedna od putnica za indonežanski portal Jakarta post.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading