FILMSKA PRIČA O NAJVEĆEM PREVARANTU U VAZDUHU: Pilot bez dozvole prevezao milion putnika: Šokantna ispovest Šveđanina!

Autor:

Razonoda

23.11.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna neverovatna priča dolazi nam iz sveta aviosaobraćaja.

FILMSKA PRIČA O NAJVEĆEM PREVARANTU U VAZDUHU: Pilot bez dozvole prevezao milion putnika: Šokantna ispovest Šveđanina!

Foto: printskrin

Šveđanin Tomas Salve punih 13 godina leti putnicima kao pilot, koristeći lažnu dozvolu. Niko nije posumnjao u njegove letačke sposobnosti, a on je uspeo da prevari aviokompanije, kolege, porodicu i prijatelje. Sve je otkriveno tek 2010. godine kada su ga holandski zvaničnici uhapsili na amsterdamskom aerodromu, dok se pripremao da poleti za Ankaru sa 101 putnikom.

Ova neverovatna priča i danas je tema brojnih razgovora u aviosaobraćaju.


Lažna dozvola i hapšenje



Salme je počeo kao kopilot, a zatim napredovao do pozicije kapetana, sve vreme leteći sa lažnom pilotskom dozvolom. Iako je ranije posedovao dozvolu samo za upravljanje manjim avionima, on je uspeo da leti putničkim avionima koristeći lažnu dozvolu. Kada je konačno uhapšen, priznao je sve u jednom intervjuu, otkrivajući detalje svoje prevare.


Neobična priča o lažiranju dozvole



Tomas Salme je priznao da je sam napravio lažni sertifikat, koji nije imao čak ni markice, niti je bio kaširan. Ipak, on je uspevao da prevari nadležne organe u različitim zemljama, koristeći različite priče i objašnjenja. On je čak samouvereno izjavio da je "letio kao bog" i da je uspeo da prođe zahvaljujući "velikim ustima, lažnom sertifikatu i velikom delu sreće i veštine".



San o letenju



Salme je još od detinjstva sanjao o letenju, inspirisan time što je često posećivao aerodrom sa ocem, koji je bio fotograf amater. Odrastao je u predgrađu Stokholma, gde je razvio ljubav prema vazduhoplovstvu i odlučio da postane pilot. Iako je imao problema u školi, njegova strast prema letenju ga je motivisala da nauči pravila civilnog vazdušnog saobraćaja i da vežba letenje na simulatoru letenja na računaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading