DEVOJČICA (14) ZASPALA I PROBUDILA SE POSLE 32 GODINE! Doživela je duboku starost, a njeni potomci sada su otkrili šokantnu istinu

Autor:

Razonoda

18.08.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karolina je pre nego što je postala "uspavana lepotica" pala na zaleđenom jezeru. Roditeljima se požalila da ju je zaboleo zub, a onda je samo zaspala, probudivši se u novom veku

DEVOJČICA (14) ZASPALA I PROBUDILA SE POSLE 32 GODINE! Doživela je duboku starost, a njeni potomci sada su otkrili šokantnu istinu

Foto: Unsplash/ Zohre Nemati

Devojka spava pored knjige i cveta

Zamislite da dođete kući posle škole, fakulteta ili posla, prilegnete da “samo malo” odmorite i probudite se decenijama kasnije!

Neverovatan slučaj dogodio se davne 1875.godine tada četrnaestogodišnjoj Karolini Olson iz Švedske koju su poznanici i grad u kojem je živela u 19.veku prozvali “uspavana lepotica”.

Mala Karolina došla je posle igre napolju kući i legla je na krevet da odmori. Požalila se na zub, a ocu je rekla da je pala na led prelazivši zaleđeno jezero i tada je malo povredila i glavu. Popila je nešto što joj je dala majka da joj smiri upalu. Zaspala je.

Majka ju je predveče zatekla kako još spava i verovala je da je umornija nego inače i ništa više od toga. Međutim, kada je primetila da se ni ujutro nije probudila, uspaničila se.

Karolinina majka pozvala je doktora koji je rekao da je dete živo i zdravo, ali očito preumorno. Ni on nije znao o čemu se radi. Tek kada se ni naredne večeri nije probudila, ceo grad zapitao se šta se dešava.

Karolina je spavala i spavala. Prespavala je godinu, pa onda i deceniju. Svet se menjao, kao i njeno okruženje ali ona ništa nije mogla da vidi.

Republika

Foto: Youtube printscreen/Forgotten Lives

Karolina je prespavala najlepše godine života

 

Prošle su pune 32 godine kada je Karolina Olson, tada u 46.godini života ponovo otvorila oči! Majka joj je u međuvremenu 1905. godine preminula, ostavivši zadatak kućepaziteljki da pazi na Karolinu.

Ta žena samo što nije doživela infarkt od šoka. Ni ostali ukućani nisu mogli da veruju da je “dete” od 46. godina budno.

Karolina je narednih dana dolazila k sebi, ne shvatajući kako je prespavala veći deo života. Ipak, to na kraju nije bio slučaj, jer je živela još čak 42 godine. Bila je toliko željna života da se nije ni razboljevala kasnije niti se sekirala oko bilo čega.

Štaviše godinu dana posle buđenja dobila je i ćerku, a kasnije i troje unuka. Samo je želela da živi. Preminula je u 88. godini, pogađate – u snu.

Od 1949. godine do danas prošlo je mnogo vremena, a slučaj Karoline Olson zaboravili su i Šveđani. Ipak, pre nekoliko nedelja, jedan od potomaka njene familije ispričao je za medije šta se zapravo desilo nesrećnoj devojčici da prespava najlepše godine života.

- Nikada nismo dobili zvaničan nalaz njenog tadašnjeg stanja, ali po onim spisima koje smo našli u arhivu, došli smo do zaključka kako su tadašnji doktori njeno stanje ipak tretirali kao da je koma. Dakle, bila je u komi. Povezali su njen pad na jezeru i udarac glavom o led sa potresom mozga koji očito nije odmah nastao kod Karoline, već kada je ošamućena zaspala - istakao je Johanes Johanson, Karolinin praunuk.

Međutim ni Johanes nije mogao da da odgovor na pitanje zašto je Karolina prespavala čak 32 godine života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dejan

18.08.2023 11:47

Ne verujem u ovakve priče, šta je sa životnim funkcijama i njihovim održavanjem u 19. veku? Ma hajde bre ni u 21. veku je ovo nemoguće a kamoli u 19. veku. i onda ustaneš i odšetaš i posle godinu dana se porodiš ... ??? Koli ovo sve piše. Ovo je za časopis "treće oko".

Rade

19.08.2023 18:42

A gde je priča o infuziji u 19 veku ?😱🤕