SVI GA ZNAJU KAO RAJ ZA SKIJANJE, A SADA JE I ZA RAD NA DALJINU: Mesto u srpskom komšiluku preko noći postalo HIT, evo i zašto

Autor:

Razonoda

09.10.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više mladih stručnjaka iz oblasti digitalnog marketinga dolazi u ovaj gradić kako bi uživali ne samo u čistom vazduhu i miru već i dobrim uslovima za rad

SVI GA ZNAJU KAO RAJ ZA SKIJANJE, A SADA JE I ZA RAD NA DALJINU: Mesto u srpskom komšiluku preko noći postalo HIT, evo i zašto

Foto: pixabay.com

Pandemija koronavirusa mnogim ljudima promenila je poslovne navike. Nemali broj njih pokušao je da zadrži rad od kuće kao osnovni način sticanja prihoda, mada je većina firmi protiv toga.

Samim tim, od kraja 2021. godine primetan je veliki rast takozvanih “digitalnih nomada” odnosno ljudi koji radom na daljinu zarađuju za život.

Jedno od mesta koje je preko noći došlo u fokus digitalnih nomada je i Bansko u Bugarskoj. Do juče popularno uglavnom zbog skijanja, Bansko je sada na dobrom glasu i zbog posla.

Oko Banskog ćete naći 180 jezera, a i termalnih izvora ima u izobilju. Idila se vidi na svakom koraku: rode se gnezde na banderama, bake s maramama na glavi razgovaraju ispod stabala jabuka na ulicama, a kola s konjima na putu takođe nisu redak prizor.

Iako se taj provincijski gradić na jugozapadu Bugarske može činiti kao mesto u kojem vreme ne teče, to nije tako. Pogotovo kada se leti tamo okupe stotine digitalnih nomada i jezici iz celog svijeta preplave kafiće i ulice.

Tokom dana digitalni nomadi diskutuju o što praktičnijim načinima zarada putem internet marketinga, ali i o uplivu veštačke inteligencije u život čoveka, dok se uveče vesele i provode, punkufer.hr.

Bansko je ove godine na listi najpoželjnijih mesta za rad na daljinu prestiglo Varšavu, Madrid i Talin.

Bansko je danas dom za više od 300 radnika na daljinu, a broj stanovnika raste i dalje i tokom skijaške sezone.

- Bansko je posebno po opuštenoj, prijateljskoj i gostoljubivoj zajednici. Zbog toga je raj za spajanje posla i zadovoljstva - kaže Kamil Poar za BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading