PLAŠITE SE ZA BEZBEDNOST DOK STE NA INTERNETU? Napravite samo JEDAN POTEZ i mirno ćete spavati

Autor:

Razonoda

11.10.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite da imate spokoj i ne pitate se da li vas je neko pratio u virtuelnom svetu, to možete učiniti bukvalno u nekoliko sitnih koraka

PLAŠITE SE ZA BEZBEDNOST DOK STE NA INTERNETU? Napravite samo JEDAN POTEZ i mirno ćete spavati

Foto: pixabay.com

Ukoliko ste se ikada brinuli da će neko da otkrije koje ste sve stranice posećivali na internetu, vašim strahovima došao je kraj.

Došao je još odavno, samo što ovu caku malo ko primenjuje. Incognito mode na Google Chrome--u idealan je način ukoliko želite da bezbedno surfujete internetom, ali ponekada može da se desi da zaboravite da ga otvorite ili da želite odradite pojedinačnu privatnu pretragu nečega što vas zanima u kratkom roku.

Idealna pomoć u takvim situacijama može biti nova funkcija u Google aplikaciji. Ona omogućava brisanje poslednjih 15 minuta istorije pretrage u samo par klikova.

Brisanje poslednjih 15 minuta istorije pretraživanja odrađuje se doslovno u nekoliko dodira. Ova funkcija je dostupna na Android i iOS uređajima. Ako želite na privatniji način da pretražujete internet na PC-u ili Chromebooku, moraćete da koristite Incognito mode jer brisanje poslednjih 15 minuta istorije pretrage na ovim uređajima još nije dostupno.

Postupak brisanja je sledeći:

Otvorite Google Search aplikaciju;

Kliknite na sliku svog profila u gornjem desnom uglu ekrana;

Kliknite na Delete last 15 minutes/Izbriši poslednjih 15 minuta.

Nemojte da se zabrinite ukoliko primetite da se istorija pretraživanja nije odmah izbrisala, jer je za to potrebno nekoliko minuta, prenosi PC chip.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading